Obrat roku? Wozniacká v Melbourne zvládla nemožné a neubránila se slzám

- Jiří Vachtl

Diváci v Rod Laver Areně dnes byli svědky neuvěřitelného obratu. Caroline Wozniacká prohrávala v utkání druhého kola Australian Open s Chorvatkou Janou Fettovou už 1:5 a 15:40 v rozhodující třetí sadě. Dánská tenistka však předvedla famózní stíhací jízdu, získala šest her v řadě a nakonec zvítězila 7:5.

Caroline Wozniacká vstupovala do Australian Open v pozici druhé nasazené tenistky. V úvodním kole turnaje nepřipustila žádné komplikace a hladce přemohla Rumunku Buzarnescuovou 6:2, 6:3. Ve druhém kole už však tak snadnou práci neměla.

Proti Janě Fettové si zadělala na komplikace hned v úvodu zápasu, kdy dvakrát ztratila podání a rychle prohrávala 1:3. Ztrátu se Dánce už smazat nepovedlo a první set tak získala Chorvatka 6:3. Druhou sadu si však Wozniacká pohlídala a zápas tak zamířil do rozhodujícího třetího setu.

Nasazené dvojce v něm opět utekl začátek. Po dvou ztracených servisech prohrávala už 1:5. Na returnu navíc čelila za stavu 15:40 dvěma mečbolům. Jana Fettová však situaci nezvládla, utkání ani na dvakrát nedopodávala a umožnila Wozniacké vyrovnat na 5:5.

Následně už měla dánská tenistka utkání ve svých rukou a zlomenou Chorvatku udolala 7:5. Po konci utkání se jen těžko bránila přívalu emocí. „Bylo to šílené! Vůbec nechápu, jak jsem se vrátila zpátky do zápasu,“ líčila Wozniacká v rozhovoru na dvorci. Světová dvojka také nezapomněla poděkovat divákům, kteří jí k neskutečnému obratu dotlačili.

Nyní musí dánská tenistka pořádně zregenerovat. V pátek totiž narazí na nebezpečnou Kiki Bertensovou. Třicátá nasazená v úvodním kole turnaje vyřadila americkou naději Catherine Bellisovou. Wozniackou tak opět nečeká snadný duel.