Jen počítám své miliony. Jdi taky nějaké vydělat, spustil Tomic na novináře v Melbourne

- Jan Vojkůvka

Australský tenista Bernard Tomic nezvládl cestu kvalifikací na domácím grandslamu v Melbourne a ve finálovém kole prohrál s Italem Lorenzem Sonegem 1:6, 7:6(5), 4:6. Frustrovaný se po nezvládnutém utkání dostal mezi hlouček novinářů, kterým dal najevo, co si o nich myslí.

Bývalá světová sedmnáctka Bernard Tomic se dál trápí a zlom nepřišel ani v kvalifikaci na Australian Open, kde aktuálně 142. hráč světa nevybojoval hlavní soutěž, v níž bude po 10 letech poprvé chybět.

Porážku s Italem Sonegem nesl velmi nelibě a při odchodu z kurtu se k nevelké radosti potkal s novináři. Když byl jedním z nich dotázán, co si o svém kvalifikačním účinkování myslí, nasadil sarkastický výraz a žurnalistu nevybíravě odbyl.

„Jen počítám peníze, to je všechno, co dělám. Počítám své miliony. Jdi dělat to, co já,“ řekl, zatímco odcházel. „Jděte vydělat 13 nebo 14 milionů. Hodně štěstí.“

Tenista, jehož potenciál podle mnohých byl jako stavěný pro elitní desítku a úspěchy na grandslamech, nezapomněl ani na začátku roku 2018 na své nepříliš vybíravé chování a navázal i na špatné výkony, které ho provázely celou minulou sezonu.

Trpělivost se svým krajanem začínají ztrácet především Australané, které Tomic popudil, stejně jako zbytek tenisového světa, svými vyjádřeními o nudě během Wimbledonu, či nespokojenosti s nutností být tenistou.

Co si však myslí zbytek světa, to svérázného Tomica příliš netrápí.