Krejčíkovou naštvali pořadatelé, pak sázela jedno eso za druhým. První grandslam má na dosah

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Na osmý pokus se snaží Barbora Krejčíková probojovat do hlavní soutěže grandslamu a zdá se, že teď má tuhle metu nejblíže. Na Australian Open smázla obě dosavadní soupeřky, naposledy si poradila s Číňankou Fang-čou Liou 6:1 a 6:1. „Hlavní meta je pro mě dostat do top stovky. Kdybych postoupila do hlavní soutěže, tak k tomu budu o krůček blíže,“ věděla Krejčíková.

Na zápas musela v Melbourne kvůli dešti čekat až do půl desáté večer, což českou tenistku značně rozladilo. „Nelíbilo se mi, že tady celý den čekám na jeden zápas, protože prší. Já jsem tady byla od deseti ráno, takže nastupovat po dvanácti hodinách je opravdu únavné,“ popisovala Krejčíková.

Stejně jako další hráči si snažila v deštivém areálu najít činnost k zabití času, šlo to ale těžko. „Byli jsme dvakrát trénovat, pak jsme se byli najíst, dělali jsme kondici, dokonce jsem chvíli spala. Vypadalo to, že zápas přesunou, takže mě nakonec naštvalo, že jsem ještě musela jít večer hrát,“ vyprávěla česká hráčka.

Zlobu ale následně skvěle přenesla do úderů na kurtu. „Řekla jsem si, že to prostě urvu.“ Když pozdě večer nastoupila proti čínské soupeřce na kurt pod střechou Margaret Court Arena, kam pořadatelé zápas přesunuli, byla to jedna velká jízda.

10 es, 28 vítězných úderů a pouze hodinová záležitost, která Krejčíkovou po vítězství dvakrát 6:1 vynesla do finále kvalifikace. „Jsem ráda, že jsem to zvládla hodně rychle a ušetřím síly do dalšího zápasu,“ pochvalovala si, když po zápase vyjížděla nohy na rotopedu. „Byly gemy, kdy jsme se tahaly, ale já jsem byla agresivní a nedala jsem soupeřce moc šancí.“

V neděli tak bude Krejčíková znovu bojovat o hlavní grandslamovou soutěž dvouhry, kam se zatím nikdy nepodívala. I když kvalifikaci hrála už osmkrát a dvakrát byla dokonce jeden zápas od kýženého postupu. Na stejném místě během Australian Open 2016 ani při US Open 2014 ale rozhodující zápas ztratila. Teď má ale nejlepší předpoklady k tomu, aby prokletí prolomila.

„Budu hrát normálně jako každý zápas. Zatím se mi tady daří, tak se zkusím konečně do hlavní soutěže dostat. Když se to nepodaří, tak se nic neděje. Jsou další turnaje a další zápasy, hlavní meta je dostat do top stovky. Kdyby se mi tady ale dařilo, tak k tomu budu zase o krůček blíže,“ věděla před důležitým duelem Krejčíková.