Úspěšný pár na obzoru! Krejčíková stráví rok se Siniakovou, v singlu chce do stovky

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Další česká hráčka razantně klepe na dveře první světové stovky. Barbora Krejčíková zatím na Australian Open naplňuje potenciál a v singlu lehce prošla do druhého kola kvalifikace. Česká tenistka chystá velké věci i v deblu, kde se znovu spojila s Kateřinou Siniakovou. Společně už dřív vyhrály tři juniorské grandslamové tituly a na seniorském French Open 2016 došly do semifinále.

Teď sama Krejčíková v rozhovoru pro Tenisový svět potvrdila, že se známou parťačkou by měla hrát po celý rok 2018. Soustředit se chce ale i na dvouhru. Talentovaná Krejčíková dlouho strádala, protože nemohla najít trenéra. Nějaký čas ji vedla legendární Jana Novotná, pak ale „toho pravého“ dlouho hledala marně.

Až teď se dala dohromady s bývalým tenistou Petrem Kovačkou. „S novým trenérem si velice rozumíme a dostávám dobré rady. Jezdí se mnou po světě a pilujeme servis, ve kterém mám nevyužitý potenciál,“ ví Krejčíková, který chce naplno ukázat, kam sahá její potenciál. V žebříčku dvouhry je 125. na světě, chce ale brzy výš.

Jak jste nového trenéra našla?
Zavolala jsem panu Kovačkovi a zeptala se, jestli by měl zájem se mnou cestovat a trénovat mě. Potkali jsme se v Praze a dohodli se, za což jsem ráda, protože jsem dlouho byla bez trenéra. Velice si rozumíme a dostávám dobré rady v tréninku i zápasech. Snažili jsme se v předsezoně zapracovat na servisu, což jsme ještě tady v Melbourne dopilovali. Konečně bych si mohla na podání uhrávat lehčí míče.

Máte pocit, že v tom jste měla potenciál i dřív a jenom jste ho nevyužívala?
Určitě. Já mám slušnou výšku a servisem bych si měla pomáhat více. Před tím jsem to moc nedělala a často jsem si prohrávala servis lehce. Ale když dokážu dát přímý bod z podání, tak ušetřím síly a nahlodám soupeřky.

Věříte si hodně po loňské sezoně, která vás v singlu vynesla zase výš?
Určitě si věřím hodně. Kdyby to tak nebylo, tak nebudu podávat výkony, které se mi povedly loni. Chtěla bych na to navázat, během půl roku se posunout nahoru a atakovat první stovku.

Máte na to nějaký turnajový plán?
Konkrétní ne. Chci hrát co nejvíce turnajů, trénovat, míchat singl s deblem a odpočívat tak, abych byla svěží a měla chuť hrát.

Jak to letos bude s deblem?
Budu hrát singl i debl. Hrály jsme minulý týden s Katkou Siniakovu v Číně, stejně tak budeme hrát i tady na Australian Open. Ve dvouhře musím více zabrat, abych se dostala do stovky a mohla hrát větší turnaje, kde můžu hrát oboje.

V Číně se vám s Kateřinou Siniakovou dařilo – došly jste až do finále, kde vám těsně unikl titul. Jak turnaj hodnotíte?
Určitě dobře. Singl mi nevyšel o pár míčků, ale deblovou sezonu jsme začaly skvěle. S Katkou se výborně doplňujeme, ona dobře servíruje, já se k tomu přidám, hrajeme slušně odzadu i na síti. Dokážeme si navzájem pomoct. Katka je velice bojovná a já zase někdy naopak přináším klid. Užijeme si i srandu, kterou taky zapojujeme. To je klíč k vítězství.

Finále jste hrály proti rumunskému páru Beguová, Halepová. Byla velké výzva hrát proti singlové světové jedničce Halepové?
Zápas byl super. První set jsme odehrály úžasně a vyhrály ho 6:1. Ve druhém se soupeřky zlepšily a šlo to rychle na druhou stranu. Pak nás trochu rozhodil špatně zahlášený aut a v supertiebreaku to bylo hodně těsné. Na začátek roku to ale bylo dost dobré a kdyby mi někdo před sezonou řekl, že budeme hrát finále v Šen-čenu, tak bych si myslela, že si ze mě dělá srandu.

Jste s Kateřinou Siniakovou domluvené i po Austrálii?
Jsme předběžně domluvené na celou sezonu s tím, že turnaje si musíme ještě naplánovat. Vše taky záleží na tom, jak se nám bude dařit.

Obě jste mladé hráčky, obě hrajete singl i debl, takže v plánováni turnajů si asi dost vyhovíte, je to tak?
Trošku víc se musím přizpůsobit Katce, protože ona má v singlu i deblu lepší žebříček. Ale vyhovuje nám tohle spojení oběma a je potřeba všechno vyzkoušet v zápasech. Věřím, že se nám bude dařit.