Jako bych hrála proti klukovi, smutnila Martincová. V Rusku se chce letos hlídat

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Tereze Martincové návrat do Melbourne nevyšel podle představ a hned v prvním kole kvalifikace vypadla s nasazenou Luksikou Kumkhumovou po setech 3:6 a 0:6. Jak řekla po zápase v rozhovoru pro Tenisový svět, bude chtít rychle zapomenout, aby se pod vedením nového trenéra Iva Mináře mohla dál prokousávat do světové stovky. Brzy ji také čeká návrat na turnaj do Petrohradu, který ji loni kontroverzně proslavil.

Kvalifikaci v Melbourne začala Martincová proti Kumkhumové dobře, pak ale přišel zlom. „Ze začátku to bylo fajn, protože jsme hrály výměny. Za stavu 3:3 se to ale zlomilo. Začala hrát perfektní délku od základní čáry, nepustila mě pak do tempa a já jsem se nerozehrála,“ smutnila Martincová.

„Dělal mi problém i její servis. Nebyl rychlý, ale měl divnou boční rotaci. Byl na mě pořád tlak. Je to takový klukovský styl, hraje výborné čopy a to já nemám ráda. Měla jsem s tím potíže,“ popisovala česká tenistka.

I když ve druhém setu schytala kanára, měla šance zápas ještě dovést do dramatičtějšího finiše. Na podání soupeřky měla dokonce dva brejkboly za sebou, nic z toho ale nebylo. „První jsem poslala do sítě, čekala jsem, že dám větší ránu. Na ten druhý mi dala nepříjemný servis. Hraje takový ping pong, rychlou hru, která jí sedí. Je to zkušenost pro příště,“ snažila se Martincová z nepříjemné porážky poučit.

Momentálně 143. tenistka světa se chce teď pod novým trenérem postupně dál zlepšovat a v nové sezoně se probojovat do první světové stovky. Té byla Martincová dost blízko už loni v létě.

„Nově trénuji s Ivem Minářem, což už se dalo dohromady před zimou. Jinak je moje příprava ale dál stejná, teď už nejde nic velkého měnit,“ věřila Martincová v recept, který ji loni vynesl třeba do hlavní soutěže US Open nebo do semifinále turnaje v Gstaadu, kde česká tenistka porazila třeba i Caroline Garciaovou.

„Teď poletím hned domů a pak asi vyrazím na turnaj ITF do Francie. Potom je tam to moje slavné Rusko, kam asi zase pojedu,“ připomněla Martincová loňskou aféru, kdy byla loni na turnaji v Petrohradu diskvalifikována kvůli vyhrožování hlavní rozhodčí.

„Asi bych to tam chtěla dojet tenhle rok trochu vylepšit,“ věděla Martincová. „Budu si dávat určitě pozor, aby se nic takového už nestalo. Hlídám se už celkově na všech turnajích.“