Serena měla po porodu zdravotní problémy, řekl její trenér

- Jan Vojkůvka

Trenér americké tenistky Sereny Williamsové, Patrick Mouratoglou, věří, že jeho svěřenkyně udělala správně, když se rozhodla vynechat Australian Open. Původně Williamsová sice ohlašovala, že se vrátí už v Melbourne, kde chtěla obhajovat loňský titul, ale nakonec svůj návrat nechce tolik uspěchat.

Nebylo to pro Serenu Williamsovou vůbec snadné rozhodnutí. Dlouhodobě prohlašovala, že se vrátí už v Melbourne, pouhé čtyři měsíce po narození své dcery Alexis Olympie. Nakonec tak ale neučiní a Patrick Mouratoglou v rozhovoru pro ESPN poodhalil důvody absence jedné z nejlepších hráček historie.

„Faktem je, že když porodila, věci se nevyvíjely tak, jak očekávala. Měla nějaké komplikace,“ uvedl Mouratoglou. „Chci tím říct, že dítě bylo zdravé, ale ona měla nějaké problémy po porodu a tyto zdravotní problémy zpozdily moment, kdy se mohla vrátit k tréninku,“ podotkl.

Podle trenéra americké tenistky nebyla Williamsová schopna ještě dva měsíce po porodu trénovat, což je hlavní příčina jejího odloženého comebacku, jehož termín je nyní stanoven na velké turnaje v Indian Wells a Miami, které se budou hrát v březnu.

„Věděl jsem, že se vrací k tréninku pozdě, že jí ty dva měsíce budou chybět, ale s ní nikdy nevíte, tak jsme se dali do práce a později přišla s nápadem odehrát jeden zápas, aby viděla, jak na tom ve skutečnosti je. Ale nebylo pro mě překvapením, když ještě nebyla připravená,“ pokračoval Mouratoglou, který se vrátil k exhibičnímu utkání z 30. prosince, ve kterém Williamsová prohrála s Jelenou Ostapenkovou.

„Vždy si myslí, že najde nějaký způsob i ve chvíli, kdy není stoprocentně připravená, tak je pro mě dost těžké jí vysvětlit, že by neměla hrát. Byl to dobrý nápad, aby si zahrála exhibici a zjistila sama, jak na tom je. Je lepší, že si bere více času na trénink a přípravu,“ dodal trenér.

Život Sereny Williamsové se za poslední rok převrátil doslova naruby. Po vítězství na Australian Open oznámila, že přerušuje kariéru kvůli těhotenství a v září porodila dceru Alexis Olympii. V listopadu se pak provdala za svého snoubence Alexise Ohaniana.