Kterak Lucka domlouvala Barču. Držte nám palce, sní kamarádky o dalších společných triumfech

- Filip Lefenda

Natěšené s odhodláním bojovat o další velká vítězství – s těmito pocity vstupují do letošní tenisové sezóny oblíbené Češky Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou, které pro turnaje v Austrálii opět obnovily spolupráci. Jak se vše událo a jaké si obě tenistky dávají cíle? To prozradily čtenářům Tenisového světa v následujícím rozhovoru.

Jak se tedy vlastně upekla jejich obnovená spolupráce? „Bethanie ještě není připravena na novou sezónu, po svém zraněné kolene stále rehabilituje,“ vysvětlila Tenisovému světu Lucie Šafářová. „Bethanii jsem samozřejmě slíbila, že až se uzdraví, vrátím se k ní, proto jsem dlouho čekala, jestli bude moci Australian Open hrát, nebo ne,“ pokračovala tenistka, která se v loňském roce stala deblovou světovou jedničkou. Aktuálně jí patří ve světovém pořadí šesté místo.

„Nakonec se rozhodlo, že hrát nebude. Mou první volbou tak byla samozřejmě Barča, kterou jsem oslovila, jestli už je s někým domluvená,“ popisovala dále třicetiletá sympaťačka původem z Brna. Její krajanka již nějaké předběžné „námluvy“ absolvovala, po nabídce Šafářové ale plány přehodnotila. „Ještě to šlo změnit, mám z toho velkou radost. S Barčou jsme výborné kamarádky a čtyřhru s ní hraji strašně ráda,“ přiznala česká hráčka a ohlédla se za společnými úspěchy.

„Máme krásné vzpomínky na bronzové medaile z Ria a také mi pomohla dostat se na první příčku na světě. Hrály jsme výborně i na loňských podzimních turnajích, a kdybych se nezranila, skoro nám vyšel i Turnaj mistryň,“ vzpomíná s úsměvem Šafářová, která bude v Melbourne obhajovat loňský deblový titul.

Letošní premiéru si obě jmenované odbývají v Sydney, kde se v osmifinálovém utkání proti dvojici Alicja Rosolská, Abigail Spearsová poměrně natrápily. „Zápas jsme vydřely, bylo to s odřenýma ušima,“ zhodnotila těžký duel, který Češky získaly nejtěsnějším možným rozdílem 10:8 až v závěrečném supertiebreaku. „V úterý nás čeká čtvrtfinále. Jsem hrozně nadšená, že jsme se nakonec mohly s Luckou domluvit a hrát začátek sezóny spolu,“ raduje se rovněž o rok starší tenistka.

„Těšíme se na Australian Open, poté spolu budeme hrát v Dubaji a možná i na nějakých dalších turnajích, než bude její parťačka Bethanie připravena na hraní po zranění,“ objasnila program nejbližších dnů Strýcová, deblová světová patnáctka. „Na kurtu si hrozně rozumíme a myslím si, že spolu dokážeme zahrát výborné zápasy. Doufám, že nám to půjde i v Melbourne, držte nám palce,“ vzkázala čtenářům Tenisového světa Bára.

O dalším grandslamovém titulu sní i Šafářová. „Doufám, že se nám bude dařit. Bylo by krásné, kdyby se nám povedlo získat grandslam,“ přeje si nejlepší česká deblistka.