Dítě má přednost. Azarenková si na Australian Open nezahraje

- Petr Sumbal

První grandslam sezony se bude muset obejít bez jeho dvojnásobné šampionky Viktorii Azarenkové. Té stále brání v návratu na kurty soudní spor o dítě, který aktuálně podstupuje, a kvůli kterému nemůže opustit domovskou Kalifornii.

Problémy Viktorie Azarenkové neberou konce. Bývalá světová jednička možná už touto dobou plánovala být po porodu svého syna Lea mezi nejlepší desítkou, místo toho se ani nemůže zapojit do zápolení o body a trofeje. Po porodu dítěte se totiž Azarenková rozešla se svým přítelem a od té doby se s ním soudí o péči svého potomka.

No a protože soud Azarenkové zakázal opustit Kalifornii, kde bydlí, musí dvojnásobná vítězka Australian Open  svůj návrat na kurty neustále oddalovat. Ten se neuskuteční ani v Melbourne, protože soudní nařízení stále trvá. Azarenková přitom plánovala sezonu začít už v Aucklandu, kde dostala divokou kartu. Tu obdržela i pro Australian Open, ale nevyužije ji.

Azarenková má od prosincového narození dítěte odehrány jen dva turnaje, ve Wimbledonu se dostala do osmifinále. Od té doby už se ale žádného turnaje zúčastnit nemohla. „Je smutné, že Vika letos do Austrálie neodcestuje,“ vyjádřil se ředitel Australian Open Craig Tiley. „Australian Open je jejím oblíbeným turnajem, těší se, až se příští rok do Melbourne vrátí,“ prozradil Tiley.