V konkurenci plné hvězd! Berdych si zahraje exhibiční Tie Break Tens

- Jan Vojkůvka

Exhibice plná hvězd se uskuteční už příští týden v australském Melbourne. Oblíbený turnaj Tie Break Tens, který se bude hrát 10. ledna v Margaret Court aréně, si zahraje vedle již potvrzených hvězdných hráčů také Tomáš Berdych.

V dějišti Australian Open se vedle Berdycha představí poprvé od zdravotní pauzy po Wimbledonu srbský tenista Novak Djokovič, jenž bude testovat připravenost svého lokte, Nick Kyrgios, Rafael Nadal, po operaci se vracející Stan Wawrinka, legendární Lleyton Hewitt, Dominic Thiem a Lucas Pouille.

„Jsem nadšený, že mohu hrát ve svém druhém ročníku Tie Break Tens,“ uvedl k účasti Tomáš Berdych. „Těším se, že budu hrát proti klukům příští týden v Melbourne. Bude to skvělá příprava pro Australian Open. Nemohu se dočkat.“

Ve startovním poli turnaje tak schází obhájce loňského vítězství Grigor Dimitrov, který se radoval z výhry ve španělském Madridu, kde se minulý ročník Tie Break Tens konal.

Hrát se bude v Melbourne 10. ledna večer a muže čeká turnaj KO systémem od čtvrtfinále. Zápasy budou probíhat formátem supertiebreaku do 10 bodů. Kromě zábavy půjde ale také o velké peníze - pro startující je připraveno prize money ve výši 250 000 amerických dolarů.