Další otočka se nekoná. Plíšková skončila v Brisbane před branami finále

- Petr Sumbal

Karolína Plíšková semifinálové utkání proti Elině Svitolinové nezvládla, prohrála po setech dvakrát 5:7. První turnaj v sezoně tak v premiérové finále neproměnila. Zároveň také česká hráčka neobhájí titul z loňského roku a přijde tak o důležité body do žebříčku.

Samotný úvod utkání vyšel lépe české jedničce, která si nejprve udržela v prvním gemu zápasu servis a hned nato svou soupeřku brejkla. Skvělé představení Plíškové pokračovalo i dál, po potvrzení brejku hned v následující hře přidala další a dostala se už do vedení 4:0.

Pak se ovšem světové čtyřce přestalo dařit, otěže zápasu začínala přebírat Svitolinová.      Čistou hrou sebrala Plíškové servis a sama si své podání udržela. Velice rychle pak bylo srovnáno na 4:4, když ukrajinská tenistka vzala Plíškové podání podruhé.

A také koncovka první sady vyšla lépe světové šestce. Svitolinová za stavu 5:5 vzala Plíškové podání a utkání i první set uzavřela úspěšně na svém podání čistou hrou.

Svitolinová, povzbuzena otočkou v prvním setu, odstartovala velmi dobře sadu druhou. Hned při druhé příležitosti Plíškovou brejkla a vytvořila si důležitý náskok. Když Ukrajinka vzala Plíškové servis za stavu 4:2 podruhé, nevypadalo to s českou tenistkou vůbec dobře.

Jenže Karolína Plíšková se nevzdala a dokázala se do zápasu vrátit, dokonce úspěšně odvrátila i jeden soupeřčin mečbol a vyrovnala na 5.5.

Pak si ale vybrala si slabší chvilku a nedokázala si v klíčovém okamžiku udržet své podání. V následující hře sice Plíšková dokázala odvrátit další dva mečboly Svitolinové, ale ta nakonec celkově svůj čtvrtý proměnila a mohla začít oslavovat postup do zítřejšího finále. V tom ji bude čekat Běloruska Aliaksandra Sasnovičová.

„Byl to pro velmi těžký zápas, Karolína hrála dobře, obhajovala tady titul, takže chtěla hodně vyhrát. Jsem ráda, že jsem to zvládla,“ hodnotila přímo na kurtu zápas Svitolinová. „Začátek mi nevyšel, dělala jsem hodně chyb a prohrávala jsem 0:4. Soustředila jsem se ale na sebe a dokázala to otočit,“ doplnila vítězka.