VIDEO: Trapasy v Brisbane. Komické zápolení s banánem i zamotaný jazyk hlasatele

- Filip Lefenda

Tenis občas nabídne vtipné momenty a nemusí jít nutně o ty, které vyplynou ze samotné hry. Své o tom ví Denis Shapovalov, kterému uvaděč zkomolil jméno už před nástupem na kurt. Alex De Minaur zase zatoužil doplnit rychlé sacharidy banánem, na jeho pozření však dost možná vynaložil více energie, než přijal.

Životní turnaj zatím zažívá v Brisbane australský teenager Alex de Minaur. Osmnáctiletý talent ze třetí světové stovky získal v osmifinále proti Milosi Raonicovi nejcennější vítězství ve své dosavadní kariéře, když Kanaďana zdolal dvakrát 6:4. Během duelu přitom absolvoval ještě jeden paralelně se odehrávající souboj, a sice na lavičce s banánem. 

Ten během jedné z přestávek mezi gemy dlouho odolával Australanově snaze o to proniknout k ovoci a dopřát si doplnění energie. De Minaur, jenž je po výhře nad Američanem Mmohem v Brisbane bez ztráty setu již v semifinále, dobývání po chvíli vzdal, nakonec se ale odhodlal ke druhému pokusu a dovedl úsměvnou grotesku ke šťastnému konci. 

Shapovalov, Shapovalov, Shapovalov. Zkuste si jméno vyslovit nahlas. Nic extra obtížného, že? Jazyk je ale orgánem nevyzpytatelným, a tak dovede občas nadělat pěknou paseku. Fanoušci se baví nad hlasatelem z Brisbane, který přisoudil kanadskému mladíkovi během nástupu na kurt poněkud pozměněné příjmení...

"Shapfkdkjdlovlov", nebo jak se onen mladík se zářnou budoucností vlastně jmenuje, duel s Britem Edmundem nezvládl, když po obrovské přetahované, která zahrnovala i dva tiebreaky, prohrál 1:2 na sety.