Důvěra v domácí hvězdu. Sázkař dal majlant na Kyrgiosovo vítězství v Melbourne

- Tomáš Macák

Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč. Tak se to zpívá v jedné písničce od Michala Horáčka. Pravděpodobně na ni narazil také neznámý Australan, který věří Nicku Kyrgiosovi natolik, že propůjčil tenisovému osudu v přepočtu zhruba 850 tisíc korun. Co čeká na sázkaře, když 21. hráč světa zvítězí na Australian Open? Přibližně stejná částka, jen s tím rozdílem, že bude mít v dolarech více než dvacetinásobnou hodnotu.

Sázení na tenis již v minulosti udělalo pár jedinců skutečně šťastnými. Například loni jeden sázkař vyhrál 222 000 dolarů za to, že před Wimbledonem vsadil přibližně třetinovou částku na vítězství Federera.

Nyní vložil trošičku menší důvěru v šikovné ruce tenisty sázkař z Austrálie. Nicméně 40 000 dolarů na to, že Nick Kyrgios opanuje grandslam v Melbourne, je více než odvážných. Vždyť Kyrgiosovo maximum na majorech je čtvrtfinále, kterého dosáhl tři roky zpět právě na domácím turnaji a ještě o jednu sezónu dříve v Londýně. Pokud by se ale Australan překvapivě probojoval až k samotnému titulu, na šťastného muže či ženu by čekalo v přepočtu bezmála 18 miliónů korun. 

To v případě Švýcara a jeho wimbledonských účastech je při Federerovo osmi titulech z hlavního města Anglie tak trochu sázka na jistotu.

Z vysokého vkladu byl překvapen také šéf kanceláře, která částku obdržela. „Tato sázka nás zcela překvapila. Kyrgios má zbraně na to, aby grandslam vyhrál, to je ale tak všechno. Přeji sázkařovi hodně štěstí… myslím, že ho bude potřebovat,“ uvedl Christian Jantzen ze sportsbet.com.au.

Kyrgios vkročil do nové sezóny úspěšně. Osmifinálový zápas v Brisbane proti jinému Australanovi Ebdenovi vyhrál a v boji o nejlepší čtyřku ho teď čeká Alexandr Dolgopolov. Formu dvaadvacetiletého Kyrgiose před turnajem v Melbourne bude dozajista sledovat i onen sázkař. Vrásky mu na čele může dělat chatrné zdraví domácí hvězdy, protože už ve zmíněném premiérovém zápase sezóny ji trápilo koleno.