Co to bylo? Vrchol laxnosti v podání mladého talenta při servisu

- Tomáš Macák

Pár diváků na opuštěných tribunách v tenisovém areálu ve městě Nouméa se nestačilo divit. Osmnáctiletá naděje francouzského tenisu Corentin Moutet předvedl na kurtu v zápase proti Stefanu Kozlovovi velmi nevhodné chování, když míček při servisu z frustrace „napálil“ vskutku netradičním způsobem.

V žebříčku se sotva rok plnoletý Moutet nachází na 155. místě. Díky challengeru, který se hraje na tichomořském ostrově Nová Kaledonie, si chtěl hned zkraje sezóny své postavení ještě vylepšit. Celkem se mu to dařilo - dostal se do čtvrtfinále. Ale nejvíce na sebe upozornil velmi kuriózním momentem ještě o dvě kola dříve.

V zápase proti devatenáctiletému Američanovi Kozlovovi vyhrál první set v tiebreaku. Druhá sada ale nevycházela podle představ Mouteta, což se projevilo za stavu 3:5 na gemy. Zřejmě z mladické lehkovážnosti dal svůj vztek najevo bizarní cestou.

Takto se zkrátka servis na okruhu ATP nezahrává, a proto hned od umpirového následoval trestný fiftýn. I kvůli tomu probíhající set ztratil, ovšem ten rozhodující vyhrál 6:2.