Murray se na Australian Open nepředstaví. Odhlásil se také Nišikori

- Petr Sumbal

Trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray se stále nedokázal zbavit zranění, kvůli kterému neodehrál žádný zápas od loňského Wimbledonu. Nedávno se britský tenista odhlásil z turnaje v Brisbane, nyní byl nucen začátek sezony znovu oddálit, nepředstaví se ani na Australian Open. Prvního grandslamu sezony se nezúčastní také Kei Nišikori.

Smutnou zprávu vypustil dnes ráno do světa britský tenista Andy Murray. Bývalá světová jednička stále ještě není zcela v pořádku po svém zranění kyčle a musí tak vynechat letošní Australian Open.  Na zotavení potřebuje více času.

„Bohužel si letos v Melbourne nezahraju, stále ještě nejsem plně připraven,“ oznámil Murray do světa nepříjemnou novinku. „Teď poletím domů a budu se snažit dát co nejdřív zase do pořádku. Děkuju všem za povzbudivé zprávy a věřím, že budu brzy zpátky.“

Murray dále na svých sociálních sítích doplnil, že dokonce zvažoval, že se podrobí operačnímu zákroku, nakonec se však rozhodl dál upřednostňovat konzervativní léčbu.

„Tenis mi opravdu hodně chybí a udělám vše pro to, abych byl rychle zpět na kurtech. Až nyní, po těch několika měsících bez tenisu, jsem si uvědomil, jak moc tenhle sport miluji. Vždy když se ráno probudím, doufám, že už to bude lepší. A musím říct, že je dost demoralizující, když se už se dostanete zpátky na kurty, ale nejste pořád na té úrovní, na které byste potřeboval.“ Na konci loňského roku se Murray představil na exhibici v Abu Zabí, ale odehrál jen jeden set, který prohrál.

Krátce před Murraym se z Australian Open odhlásil také japonský tenista Kei Nišikori, bývalá světová čtyřka a současný hráč č. 22. Rovněž Nišikori se trápí se svým zraněním už několik měsíců, naposledy se představil v srpnu na tisícovkovém turnaji v Montrealu. Japonského tenistu brzdí v návratu na kurty problémy s pravým zápěstím.

Nišikori původně měl zahájit sezonu v Brisbane, byl však nucen se odhlásit, stejně jako následně z turnaje v Sydney. „Je mi velmi líto, že se letos na Australian Open nepředstavím. Tenhle grandslam je můj nejoblíbenější, cítím se na něm jako doma,“ oznámil na svých webových stránkách. „Rekonvalescence je na dobré cestě, ale zatím nejsem připraven odehrát zápasy na tři vítězné sety.“

Nišikori dále připojil, že svůj návrat chystá na challenger v Newport Beach, který se uskuteční v průběhu druhého týdne Australian Open.