Zpackaný návrat favorita! Raonic prohrál s divokou kartou z třetí světové stovky

- Jan Vojkůvka

Takový návrat na tenisové dvorce si kanadský tenista Milos Raonic jistě nepředstavoval. Na turnaji v australském Brisbane, kde měl v prvním kole volný los, za 96 minut hry prohrál svůj první zápas od listopadového zranění lýtka. Bývalá světová trojka nestačila na domácí divokou kartu Alexe De Minaura, se kterým prohrála dvakrát 4:6.

De Minaur prožívá ve svých osmnácti letech nejlepší turnaj kariéry. Poté, co v prosinci prošel náročnou kvalifikací v boji o získání divoké karty na Australian Open, ho obdarovali volnou vstupenkou do svého turnaje také pořadatelé v Brisbane a tento krok se jim začíná vyplácet.

Osmnáctiletý 209. hráč světa napřed v prvním kole vyřadil favorizovaného Američana Steva Johnsona, aby následně v osmifinále vystavil stopku Milosi Raonicovi, který si zahrál poprvé od svého zranění lýtka, které si způsobil v Tokiu.

Raonic vůbec prožil špatnou druhou polovinu minulé sezony, když v srpnu musel na operaci se zápěstím, a po svém návratu stihl odehrát jen dva zápasy. V tom třetím, ve druhém kole v Tokiu, totiž opět usedl na marodku kvůli již zmíněnému lýtku.

Jeho comeback v Brisbane však dopadl neslavně a Kanaďan se nyní musí vrhnout do tréninku, aby dokázal dohnat výkonnost a nabral formu před grandslamem v Melbourne.