Krejčíková pod vedením legendární Novotné roste. Ve Stromovce bojuje o postup do hlavní soutěže

- Jakub Slunečko

Než přišla na rozhovor, musela si dát pořádně teplou sprchu. „Už je dobře,“ smála se Barbora Krejčíková, která ve skoro mrazivé neděli přejela Argentinku Irigoyenovou 6:1 a 6:0. Dvacetiletá hráčka je tak třetí Češkou ve finále kvalifikace J&T Banka Prague Open, z čehož měla radost i její trenérka, tenisová legenda Jana Novotná.

Počasí v neděli zaskočilo skoro všechny tenistky, které se v kvalifikaci představily. Ráno dokonce do areálu zavanul i sníh. „Bylo to těžké hlavně kvůli podmínkám. Ráno byla velká zima, ale naštěstí pak začalo trochu svítit sluníčko. Marii Irigoyenové takové obtížné prostředí vyhovuje,“ říkala spokojená Krejčíková.

Známou soupeřku, se kterou loni vyhrála několik deblových titulů, ale k ničemu nepustila. Jediný prohraný gem Krejčíkové za celý zápas mluví za vše. „Jsem ráda, že jsem tak dobře začala a podařilo se mi oba sety dotáhnout do vítězství. Bylo to jako každý jiný zápas. To, že jsme toho spolu spoustu odehrály, nic neznamená,“ přesvědčovala.

Suverénní výkon si mladá hráčka udržela po celý zápas, k čemuž ji během utkání nabádala i trenérka - wimbledonská vítězka Jana Novotná. „Říkala mi, abych zůstala koncentrovaná, šla si pořád za míčema a udržovala taktiku,“ řekla dvacetiletá Češka, která pod Janou Novotnou trénuje už dva roky.

„Myslím si, že hlavně poslední dobou jsme udělaly velký pokrok dopředu a snad se to bude zlepšovat,“ těšilo Krejčíkovou. „Potřebuju ale přibrat ve všem, počínaje servisem, kondicí, přes údery forhendem i bekhendem. Musím být také agresivnější a chodit více na síť,“ uvědomovala si.

V pondělí se Barbora Krejčíková pod dohledem Jany Novotné pokusí probojovat do hlavní soutěže letošního ročníku J&T Banka Prague Open. „Trenérka má pro mě zajímavé postřehy a rady, ale na kurtu už je to ale jenom na vás,“ uzavřela Krejčíková, kterou ve finále kvalifikace čeká Francouzska Virginie Razzanová.


Galerie