V suchém triku do čtvrtfinále. Plíšková zahájila sezonu hladkou výhrou

- Jan Havlovic

Perfektní vstup do nové sezony má za sebou Karolína Plíšková! Česká tenisová jednička započala cestu za obhajobou titulu v Brisbane hladkou výhrou nad teprve osmnáctiletou Američankou Catherine Bellisovou, kterou porazila po setech dvakrát 6:1. Světová čtyřka strávila na kurtu pouhých 54 minut a ve čtvrtfinále vyzve Estonku Kanepiovou.

Lepší vstup do nové sezony si Karolína Plíšková mohla jen těžko představit. Na centrálním dvorci v Brisbane předvedla v rámci osmifinálového souboje s Američankou Catherine Bellisovou výborný výkon, když ztratila pouze dva gemy a za 55 minut si zajistila místo ve čtvrtfinále.

„Myslím, že jsem hrála velmi dobře od základní čáry. Celkově to byl dobrý start do turnaje,“ hodnotila Plíšková duel v pozápasovém rozhovoru.

Světová hráčka číslo čtyři dominovala především při vlastním servisu, když svou o sedm let mladší soupeřku nepustila k jedinému brejkbolu. Sama jich dokázala v utkání využít hned pět a zaslouženě postupuje do čtvrtfinále. „Jsem ráda, že to tak dopadlo. Doufám, že další zápas bude ještě lepší,“ pokračovala česká tenistka.

Plíšková tak započala skvělým způsobem cestu za obhajobou loňského titulu. „Jsem ráda, že jsem zpět. Mám tady na to město skvělé vzpomínky,“ dodala.

Další soupeřka české tenisové jedničky bude Estonka Kaia Kanepiová. „Jednou už tady vyhrála, takže má tenhle turnaj také ráda,“ všimla si Plíšková. „Bude to těžký duel. Myslím, že s hrou, kterou tady předvádím, mám velkou šanci,“ dodala závěrem světová čtyřka.