Jsem připravená a natěšená, hlásí z Austrálie Plíšková. V Brisbane obhajuje loňský titul

- Filip Lefenda

Ve středu vstoupí do nové sezóny také nejlepší česká tenistka Karolína Plíšková. Světová čtyřka změří v Brisbane na závěr denního programu síly s Američankou CiCi Bellisovou. Ještě před startem turnaje, na němž bude obhajovat loňský titul, poskytla pětadvacetiletá Češka rozhovor pro oficiální web WTA.

„Je skvělé startovat sezónu zase v Brisbane, hlavně poté, co jsem zde turnaj před rokem vyhrála. Mám na něj krásné vzpomínky,“ pochvalovala si v rozhovoru pro WTA Karolína Plíšková. „Na druhou stranu je těžké titul obhajovat, obzvlášť na prvním turnaji v roce,“ dobře si uvědomuje, že ji nečeká nic jednoduchého.

Do třetího největšího australského města přijela s novými silami. „Trochu jsem odpočívala, dala jsem si tři týdny bez tenisu,“ popsala svůj program po konci loňské sezóny, který je však pozorným českým fanouškům dobře známý. „Poté jsem na sobě pracovala v posilovně, makala na kondičce. Pokračovalo se na kurtu a odehrála jsem i nějaká utkání,“ připomněla své působení v tenisové extralize či přípravný turnaj v thajském městě Hua Hin.

„Událo se toho hodně, ale jsem připravená a natěšená na novou sezónu,“ tvrdí odhodlaně z místa, kde se již pár dnů i díky volnému losu v prvním kole úspěšně aklimatizuje. „Trénovala jsem a užívala si zdejších krás. Chtěla jsem být maximálně připravena na start turnaje,“ nebere Češka nic na lehkou váhu.

V roce 2018 má v plánu sbírat trofeje, tu první může získat už v Brisbane. Do turnaje vstoupí ve středu utkáním s talentovanou Američankou CiCi Bellisovou, s níž se dosud nestřetla. Připustila ale, že prioritní pro ni bude až podnik v Melbourne. „Ráda bych se letos zaměřila hlavně na grandslamy, chci vyhrát nějaký velký titul,“ zakončila Plíšková krátké povídání.