Co je to za místo? Muguruzaovou v Brisbane opět zradilo zdraví. Už počtvrté za sebou!

- Filip Lefenda

Jako by jí v třetím největším australském městě nebylo přáno. V roce 2015 se musela z turnaje v Brisbane odhlásit jen několik hodin před prvním utkáním, v dalších dvou letech pak byla světová dvojka Garbiňe Muguruzaová nucena skrečovat rozehraná utkání. A stejný scénář potkal čtyřiadvacetiletou Španělku také letos, v duelu proti Kruničové přitom vedla už 7:5 a 5:2!

Španělská favoritka nezačala zápas vůbec dobře, když rychle prohrávala 1:3. Druhá polovina setu už ale byla v její režii. Nejprve si vzala ztracené podání zpět, za stavu 6:5 si pak vypracovala na příjmu hned sedm setbolů. Kruničová dlouho odolávala, maratonský gem ale nakonec putoval do Španělska.

Druhý set měl opačný průběh. Muguruzaová v něm vedla už 5:2, sadu ale nedoservírovala a o chvíli později ji dokonce ztratila skrze tiebreak. Zápas tak šel do nečekaného „prodloužení“, konec však přišel záhy.

Španělka za stavu 2:1 a s brejkem k dobru musela utkání hrané v třicetistupňovém horku pro křeče vzdát. Po utkání přiznala, že problémy začaly už ve druhém dějství. „Křeče mívám jen výjimečně. Naposledy to bylo před rokem v Melbourne. Možná je to horkem, možná celkovými podmínkami,“ připustila pro BBC zklamaná světová dvojka.

Ta se tak postarala u protinožců o jednu nelichotivou raritu, podnik v Brisbane totiž nedohrála vinou zdravotních obtíží už čtvrtým rokem po sobě. V roce 2015 se musela z turnaje odhlásit v předvečer svého utkání, tehdy jí trápil kotník. O rok později ji během osmifinále s Američankou Lepchenkovou trápila noha, zápas tak musela vzdát.

Trable pokračovaly i před rokem. To se Muguruzaová probojovala až do semifinále, pak jí ale v měření sil s Francouzkou Cornetovou zradil bolavý stehenní sval. V úterý pak napsal její smutný příběh působení ve třetím největším australském městě své čtvrté pokračování.