Williamsová s Troickim vyfasovali desetitisícové pokuty

- Jan Vojkůvka

Sobotní den ve Wimbledonu kromě tenisových zápasů a deště, který je nedílnou součástí letošního ročníku, přinesl také ohlášení dvou peněžních pokut pro Srba Viktora Troickiho a Američanku Serenu Williamsovou.

Pokutu ve výši deseti tisíc dolarů musí Troicki zaplatit za svůj výstup s rozhodčím a nesportovní chování. Za, rovněž, nesportovní chování bude muset stejnou částku zaplatit světová jednička Serena Williamsová, která se provinila rozbíjením rakety o povrch a mrštěním s ní mimo dvorec.

Právě zahození rakety mimo kurt, respektive vedle kurtu až do klína sedícího kameramana, má za následek pokutu, která může být brána ještě jako shovívavá. Přitom právě ono zahození rakety, které se dotklo některého z účastníků zápasu, mohlo vyvrcholit okamžitou diskvalifikací přímo při zápase, jelikož dle pravidel se hráč nesmí fyzicky ani svým vybavením dotknout žádného z účastníků tenisového klání.

Naštěstí pro Serenu však k diskvalifikaci nedošlo, ačkoliv tentokrát to bylo o fous. A ví to i sama hráčka, která v daný okamžik ani nevěděla, kam raketa letí, jelikož ji mrštila za sebe naslepo.