Nemocná Kvitová se odhlásila z Brisbane, Vondroušová prohrála

- David Schlegel

Start Petry Kvitové do nové tenisové sezóny se odkládá. Kvůli virové infekci se Češka na poslední chvíli odhlásila z turnaje v Brisbane. 29. hráčka světa se měla v prvním kole střetnout s Estonkou Anett Kontaveitovou.

"Jsem velmi zklamaná, že jsem se musela odhlásit," uvedla Kvitová pro stránky WTA. "Během letu do Austrálie mě postihla virová infekce a nedokázala jsem se dát do pořádku, abych tu mohla hrát. Hrát v Brisbane je vždycky fantastické a je mi hrozně líto, že se turnaje letos nezúčastním," vysvětlila.

Kvitovou nahradila v hlavní soutěži Britka Heather Watsonová. Češka se turnaje v Brisbane zúčastnila v minulosti dvakrát. Poprvé před osmi lety, naposledy pak v roce 2012, kdy postoupila do druhého kola.

Vondroušová dohrála
Neuspěšný vstup do nového roku potkal v novozélandském Aucklandu Markétu Vondroušovou, která v prvním kole podlehla Chorvatce Petře Martičové 6:7(2), 3:6. V prvním setu ani jedna z hráček nedokázala prolomit podání soupeřky a Vondroušová nevyužila jediný brejkbol setu za stavu 3:2. Rozhodovat tak musel tiebreak, kde Chorvatka jasně dominovala.

Druhý set zahájila Vondroušová brejkem, pak ale ztratila dva servisy v řadě a i když za stavu 2:5 ještě odvrátila při svém servisu pět mečbolů a snížila, následující gem při vastním podání získala Martičová čistou hrou. 

AUCKLAND, 1. kolo:
Petra Martičová (CRO, 90.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (67.) 7:6(2), 6:3