Obhájkyně titulu rozdrtila první soupeřku. Předsezonní dřina se vyplatila, těší Siniakovou

- Jan Vojkůvka

Tak suverénní vstup do sezony ještě nezažila. Jednadvacetiletá Kateřina Siniaková odcestovala na první turnaj nového ročníku do oblíbené destinace v Číně, kde za necelou hodinku hry přejela Ons Jabeurovou z Tuniska a vykročila za obhajobou titulu.

V Šen-čenu se Siniakové dlouhodobě daří. V roce 2015 zde startovala poprvé a vybojovala postup do osmifinále. Roku 2016 prošla do čtvrtfinále a v minulé sezoně slavila premiérový titul na okruhu WTA. Není divu, že se na oblíbené místo opět vrátila a její vstup do hlavní soutěže snad nemohl být lepší.

„Jsem hrozně šťastná. Je to krásné být zpátky a hrát na centrálním kurtu. Opravdu jsem si to užila. Byl to první zápas a přišla spousta lidí,“ řekla Siniaková po hladkém vítězství 6:1, 6:1 nad Jabeurovou. Zápas podle ní ale nebyl až tak jednoduchý, jak skóre naznačuje. „Bylo to naopak těžké, protože je skvělou hráčkou, ale já dnes byla lepší,“ usmívala se.

„Snažila jsem se hrát hodně agresivně a vycházelo to. Nejsem typem hráčky, která vyhrává body dvěma a třemi údery. Ale zkoušela jsem být útočná a hodně chodit na síť. Před sezonou jsem hodně pracovala a myslím, že jsem odvedla skvělou práci. Doufám, že se to projeví i v zápasech,“ přála si Češka.

Přinejmenším v prvním ze zápasů se jí skutečně tréninkový zápřah vyplatil. Jabeurovou porazila za pouhých 57 minut a hned sedmkrát jí prorazila podání. Sama ho ztratila dvakrát, což byly také jediné gemy, které soupeřce povolila uhrát.

Do zápasu přitom vstoupila špatně a hned v první hře ji Jabeurová brejkla. Od té chvíle ale česká hráčka rozjela na dvorci doslova kolotoč, z něhož se Jabeurové musela točit hlava. Uhrála devět her v řadě a až za stavu 6:1, 3:0 dovolila Jabeurové vyhrát svůj druhý a poslední gem v duelu. Siniaková řádila zejména na returnu, když vyhrála více než 70% míčků při podání soupeřky.  

Ve druhém kole si česká hráčka zahraje buď s domácí divokou kartou Ja-fan Wang nebo italskou kvalifikantkou Jasmine Paoliniovou.