Kvůli bolestem nemohla hrát. Garcíaová opustila kurt v slzách

- Jan Vojkůvka

Francouzská tenistka Caroline Garcíaová po svém životním roce na okruhu WTA neprožila příliš šťastný vstup do nové sezony. Kvůli velkým bolestem zad musela skrečovat zápas prvního kola v australském Brisbane a dvorec opustila s pláčem.

Světová osmička Caroline Garcíaová vstoupila do zápasu se svou krajankou Alizé Cornetovou výborně a vyhrála první set 6:3. Ve druhém setu však od stavu 3:3 uhrála jen dva fiftýny a výrazně jí při hře limitovala bolest v zádech, kvůli které si po prohrané druhé sadě vzala přestávku na ošetření.

Ta ale příliš nepomohla a Garcíaová poté, co zaservírovala na začátku třetího setu už věděla, že pokračovat nemůže. Vydala se směrem k síti a po tvářích se jí koulely slzy bolesti a smutku. Francouzka utkání vzdala a nyní doufá, že se stihne alespoň připravit na blížící se Australian Open.

„Vždy jsem měla se zády nějaké problémy. Na začátku zápasu jsem ucítila bolest v dolní části zad a bylo to jiné, než obvykle,“ uvedla Garcíaová. „Pořád se to zhoršovalo a nakonec jsem se nemohla vůbec hýbat. Zatím nevím, jak moc špatné to je. Jsou ještě dva týdny a to je dlouhá doba,“ podotkla zklamaná Garcíaová směrem k prvnímu grandslamu v Melbourne.

Francouzská tenistka zakončila minulou sezonu premiérovým postupem na Turnaj mistryň, na který dosáhla po senzačních vítězstvích na turnajích ve Wu-chanu a Pekingu a v Singapuru nakonec vybojovala postup do semifinále. Před sebou nemá v prvních měsících nového ročníku příliš bodů k obhajobě a tak mohla útočit na výrazné vylepšení svého osmého místa na žebříčku.

Ale bolesti v zádech jsou pro čtyřiadvacetiletou tenistku nečekanou a nepříjemnou komplikací...