Méně basketbalového dovádění! Tak zní Kyrgiosův plán na prahu nové sezóny

- Tomáš Macák

Z posledních čtyř turnajů, které v roce 2017 odehrál, hned ve třech skončil v prvním kole. Krkolomný závěr sezóny částečně způsobila bolavá kyčel, která Nicka Kyrgiose brzdila již delší dobu. Příčinou zdravotních trablů může být podle samotného hráče mimo jiné také jeho velká láska k basketbalu.

O jeho talentu není sporu. Nicméně přesto, že je již několikátý rok označovaný za velkého hráče budoucnosti, obrovský úspěch nebo řada mnoha menších dílčích – leč vytrvalých – zdarů zatím v kariéře Nicka Kyrgiose chybí. To hodlá v nastávajícím tenisovém ročníku vítěz tři turnajů na okruhu ATP změnit vším možným. 

Letošní sezóně dal sbohem v půlce října v belgických Antverpách, kde skončil hned při první příležitosti (stejně jako na US Open a v Šanghaji, pozn. red.). Tou dobou už ho delší dobu trápila kyčel. Té moc nepomohl pobíháním po basketbalovém hřišti, kterým si krátil čas mimo tenisové kurty. „Časté hraní basketbalu nebylo dobré pro moje tělo, což mi říkali různí lidé a já je teď začínám poslouchat,“ uvědomuje si v současné chvíli Kyrgios možnou chybu.

Teď věří v lepší zítřky. „V posilovně trénuji velmi tvrdě, takže doufám, že mé tělo bude mnohem silnější, což mi pomůže v tom dostávat se do pokročilejších fází turnaje konzistentnějším způsobem,“ říká pro stránky ATP hráč, který si zatím tenisem vydělal více než 5,5 miliónu amerických dolarů. „Kyčel už mě nezlobí, jsem mnohem důslednější v rehabilitaci, takže doufám, že se dřina začíná vyplácet,“ přináší pozitivní zprávy pro své fanoušky Kyrgios. 

A není to jen o poctivém drilu v posilovně či na kurtech. „Také jsem vylepšil moji dietu - zkrátka všechny věci které potřebujete k tomu, abyste ze sebe dostali to nejlepší,“ dodává Australan.

Kyrgios nyní trénuje v Brisbane, čili tam, kde 31. prosince také začne první turnaj nové sezóny. Na něm se tenista, který se narodil v australském hlavním městě Canberra, představil naposledy před pěti lety jako sedmnáctiletý benjamínek. „Už jsem zde mimo sezónu trénoval také v minulosti a cítím se tu velmi dobře. Je to skvělá akce s opět velmi silnou plejádou hráčů, takže se opravdu těším,“ uvádí Kyrgios. 

Pro nový ročník ATP tour má jasné cíle. „Zůstat zdravý a hrát tenis tak často, jak to jen dokážu," uzavírá hráč s pověstí bouřliváka.