Jde do toho po hlavě! Cíle Štěpánkova svěřence – grandslamy a pozice světové jedničky

- Jan Havlovic

Návrat krále! Novak Djokovič po se po bezmála půlroční pauze vrací na do turnajového kolotoče. Dle svých slov se cítí odpočatý a nabitý energií. Cíle třicetiletého Srba jsou rovněž jen ty nejvyšší. „Stát se znovu světovou jedničkou a vyhrávat grandslamy,“ prohlásil Djokovič před exhibicí v Abú Zabí.

Bělehradský tenista nebyl během své kariéry zvyklý na dlouhé pauzy. V letošním roce si však jeho tělo řeklo o přestávku, která trvala bezmála půl roku. Na vině byly přetrvávající problémy s loktem. Sám Djokovič však bere tuto etapu svého života pozitivně. „Po dlouhé době jsem měl čas si skutečně odpočinout. Relaxovat mentálně, psychicky i emočně,“ uvedl v rozhovoru pro webové stránky sport360.com

„Byl jsem u porodu našeho druhého dítěte a věnoval jsem se více svému synovi,“ hledal Djokovič další pozitiva své vynucené pauzy.

Nyní je dvanáctinásobný grandslamový šampion zpět. A v plné síle! Do nové sezony jde s těmi nejvyššími ambicemi. „Cíle nemohou být menší než stát se znovu světovou jedničkou a vyhrávat grandslamy,“ řekla nejlepší srbský tenista v historii.

Djokovič si však uvědomuje, že vše nemusí jít tak rychle. „Snažím se vyvážit své cíle s ohledem na aktuální situaci. Nevadí, pokud se to nepodaří v této sezoně. Vše má svůj čas,“ dodává.

Novou sezonu odstartuje Srb na exhibici v Abú Zabí, poté odehraje turnaj v Dauhá a následuje Australian Open. Djokovič chce v novém roce také více dbát na své zdraví. „Dostal jsem lekci. Už se nechci znovu dostat do podobných problémů,“ připomněl vleklé problémy s loktem.

Do nové sezony vstoupí po boku Radka Štěpánka, který se na začátku prosince stal oficiálně jeho trenérem a absolvoval s ním velkou část předsezonní přípravy. V týmu doplnil André Agassiho, který se k Djokovičovi a Štěpánkovi připojí vždy na grandslamové turnaje.