Další komplikace pro Tomica. Kvůli zranění vynechá kvalifikaci v Brisbane

- Jan Vojkůvka

Rok 2018 měl být sezonou, v níž se Bernard Tomic po kontroverzní a hodně nevydařeném minulém ročníku vrátí do elitní stovky a opět začne předvádět slušné výkony. Jenže kvůli zranění zad přinejmenším první turnaj v Brisbane vynechá.

Pro Bernarda Tomica je to výrazná komplikace. Na australských turnajích totiž neobdržel divoké karty a kromě kvalifikace v Brisbane ho čeká také nevyzpytatelná kvalifikace v Melbourne. Na australském grandslamu obhajuje důležité body za třetí kolo a vzhledem ke zdravotním problémům by případné vyřazení v kvalifikaci stálo Australana další pozice na žebříčku.

V něm figuruje Tomic na 140. místě a vzhledem k zmeškanému úvodu sezony ho čeká další pád. Hráč, který patřil k velmi talentovaným tenistům s příslibem velké budoucnosti tak dál doplácí na svou nepříliš stabilní povahu, kvůli které nebyl schopen v uplynulé sezoně odehrát standardní výkony a propadl se z první třicítky mimo elitní stovku.

Tomic v letošním roce udivil tenisovou veřejnost svými nepříliš vybíravými výroky o své kariéře. Kromě toho, že ho tenis nebaví a nejraději by ho vůbec nedělal, se „proslavil“ i výrokem, že se nedokáže motivovat ani na tak velký turnaj jakým je Wimbledon. Do paměti tenisových fanoušků se zapsal také několika vypuštěnými zápasy.

Australan, který v uplynulé sezoně vyhrál jen 12 zápasů, nyní musí doufat, že bolavá záda rychle vyléčí, aby vůbec mohl odehrát adekvátně kvalifikaci na Australian Open, kde nutně potřebuje uspět, aby zastavil svůj pád pořadím ve světovém žebříčku.