Legenda se vrací! Serena si poprvé od porodu zahraje na exhibici v Abu Zabí

- Petr Sumbal

Serena Williamsová včera oznámila svůj návrat k tenisu po mateřské pauze. Ten přijde dříve, než se čekalo, dokonce to Američanka stihne ještě letos. Zahraje si 30. prosince na exhibici v Abu Zabí proti Jeleně Ostapenkové.

Williamsová se na kurtu naposledy představila loni na Australian Open, které už jakožto nastávající matka dokázala vyhrát. Ve zbytku roku už se věnovala jen svému těhotenství a posléze své prvorozené dceři Alxis Olympii. Už dříve se mělo za téměř jisté, že se Serena pokusí na australském grandslamu obhájit trofej, návrat však nakonec stihne ještě dřív.

Už 30. prosince si zahraje na exhibičním turnaji v Abu Zabí, necelé čtyři měsíce od porodu. První soupeřkou bude mladší ze sester Williamsových Lotyška Jelena Ostapenková.

„Jsem nadšená, že se po zářijovém narození mé dcery vrátím na kurty právě v Abu Zabí. Mubadala World Tennis Championschip byl dlouho spojován se začátkem sezony mužského tenisu a já jsem velmi poctěna, že jsem při mém comebacku u toho, když tu budou hrát poprvé také ženy. Těším se na i fanoušky v Abu Zabí,“ řekla ke svému návratu Williamsová.

Proti Ostapenkové šestatřicetiletá bývalá jednička a současná 22. hráčka světa ještě nehrála. Lotyška je teprve dvacetiletá hráčka, ale už také úřadující šampionka Roland Garros. Ostapeková už se na kurtech na startu nové sezony ukázala, na exhibičním turnaji v Hua Hinu prohrála s Karolínou Plíškovou i s Johannou Kontaovou.