Horkokrevný Troicki řádil. Jste idiot, seřval rozhodčího

- Daniel Kubelka

Jsou rozhodnutí, která prostě nemůžete nechat bez povšimnutí. Zřejmě to si myslel srbský tenista Viktor Troicki při zápase druhého kola Wimbledonu proti Španělu Ramosovi. Po jednom ze sporných verdiktů se neudržel a se sudím na umpiru si to přišel osobně vyříkat.

O co přesně šlo? Španěl Ramos podával za stavu 5:3 a 30:30 v pátém setu. Po jeho servisu nejprve jeden z lajnových sudích zahlásil aut servírujícího hráče, rozhodčí na umpiru, kterým byl Damian Torella, však verdikt svého podřízeného opravil. Místo špatného servisu tak musel čelit Troicki hrozbě soupeřova mečbolu a to Srba dokonale rozzuřilo.

Jen co uslyšel opravu původního verdiktu z úst Torelly, rozběhl se s řevem za jedním ze sběračů, od něhož si vyžádal míček použitý během Ramosova servisu. Se žlutým balonkem se vydal za sudím na židličce a už z dálky na Torellu pokřikoval. „Podívej se, podívej se na něj!“ ukazoval míček sudímu a naznačoval, že na něm není ani stopa od bílé čáry naznačující, že by se dotkl lajny. Torella však argument Troického nepřijal a ten následkem toho vztekle odpálil míček mezi diváky na tribunu.

To však nebylo vše. Rozzuřený a ukřivděný Troicki si neodpustil dalších komentářů na adresu muže řídícího jeho zápas. „Jste nejhorší rozhodčí na světě. Co to proboha děláte? Viděl jste ten míček?,“pokřikoval Srb, kterému se však nepodařilo zvrátit již konečné rozhodnutí Torelly.

Utkání tak pokračovalo za nepříznivého stavu pro Troického, který musel čelit úvodnímu mečbolu Ramose. Ten navíc Španěl po nepovedeném returnu rozhozeného soupeře okamžitě proměnil a mohl se začít radovat z postupu do třetího kola londýnského grandslamu. U sítě si pak podal ruku s Troickim a utkání pro něj skončilo. Ne však pro srbského tenistu.

Troicki se místo tradičního poděkování sudímu za vedení zápasu neudržel a pokračoval ve svých slovních výpadech. „Víte, co jste to provedl? Víte to? Proč to děláte? “ opakoval stále dokola Srb směrem k Torellymu, který se v první chvíli nezmohl na jakoukoliv odpověď a jen upřeně zíral na Troického. „Co tady vůbec děláte? Jste ten nejhorší rozhodčí na světě!.“

Ani to však ještě nebylo ze strany Troického vše. Ve chvíli, kdy se Torella odhodlal slézt ze své židličky, přistoupil k němu Srb a znovu spustil. „Víte, co jste udělal?“ ptal se poněkolikáté Srb a po snaze Torelly o vysvětlení už jen odevzdaně dodal. „Jste idiot. Je mi to líto, ale je to tak. Byl to takový aut!,“ naznačil Troicki svými prsty přibližnou vzdálenost, o kterou dle jeho názoru byl míček mimo dvorec.

„Dnes jste vůbec nic neviděl. Udělal jste snad třicet chyb. Jak proti mně, tak proti soupeři.“ uzavřel Troicki hodnocení výkonu umpirového sudího.