Návrat se opět odkládá! Azarenková dál bojuje o syna, odhlásila se z Aucklandu

- Jan Vojkůvka

Smůla se běloruské tenistce Viktorii Azarenkové snad lepí na paty. Bývalá světová jednička se kvůli nadále trvajícím soudním sporům o syna Lea musela odhlásit z turnaje v Aucklandu. Podle soudního rozhodnutí totiž nadále nesmí maličký Leo vycestovat s matkou ze Spojených států a Azarenková odmítá opustit zemi bez svého syna.

Ještě před měsícem Viktoria Azarenková věřila, že se na začátku nové sezony vrátí na okruh a v Aucklandu bude startovat poprvé od Wimbledonu. Od té doby však situace nabrala zcela odlišný rozměr. Běloruskou hvězdu opustili trenér i kondiční kouč a další ránou pro ní bylo rozhodnutí soudu, že její syn stále nesmí vycestovat ze Spojených států.

„Viktoria u nás bohužel příští týden hrát nebude,“ uvedl ředitel turnaje v Aucklandu Karl Budge. „Je to pro ni těžké. Tvrdě trénuje a je to profesionální tenistka, která chce hrát zápasy. Je to těžké i pro nás, protože jsme se moc těšili na hráčku jejího kalibru,“ podotkl.

A právě trénink a udržování se v kondici je jediná možnost, jak se může Azarenková v současnosti věnovat tenisu. Odmítá totiž bez svého syna opustit Spojené státy a vydat se na turnaje a dál se hodlá soudit se svým bývalým partnerem Billem McKeaguem, který po rozchodu v létě podal žalobu na určení péče o syna.

Od té trvá nekonečná tahanice o roční dítě, které se narodilo loni před Vánoci. Azarenková naposledy startovala ve slavném All England Clubu, aby následně musela řešit rodinné problémy, které, jak se zdá, jen tak skončit nemusí.

V ohrožení je tím pádem i Australian Open, kam obdržela Azarenková divokou kartu, a kde je momentálně stanoven její nový termín comebacku na dvorce. Stihne se ale situace do té doby vyřešit?