Plíšková zdolala v Thajsku Ostapenkovou a Štědrý den si zpestří duelem se světovou jedničkou

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková se na novou sezónu momentálně připravuje v thajském Hua Hinu, kde má za sebou utkání s letošní vítězkou Roland Garros Jelenou Ostapenkovou. Lotyšskou soupeřku zdolala česká hráčka 6:1, 6:4 a na Štědrý den si tak zahraje finále proti rumunské světové jedničce Simoně Halepové.

První set byl zcela v režii vytáhlé Češky. Ta do duelu vstoupila čistou hrou a posléze využila na příjmu hned první brejkbol. V dalším gemu sice Plíšková brejk nepotvrdila, svou výhodu si ale okamžitě vzala zpět, ba co více – světová čtyřka ve zbytku dějství neprohrála už ani gem a brala tak úvodní sadu poměrem 6:1.

Na startu té druhé Plíšková trochu zaspala. Ve druhém gemu si nejprve s jednou brejkovou možností Lotyšky poradila, s druhou už ale ne. Sama ve třetí hře jeden brejkbol nevyužila, a tak během chvilky prohrávala už o tři hry. Následně však majitelka ocenění Zlatý kanár za rok 2017 přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a dvanácti míči v řadě stav srovnala!

V sedmé hře se pak Plíšková na příjmu dotáhla ze stavu 0:40 na shodu, vypracovala si dokonce i šanci na brejk, Ostapenková však gem s obtížemi získala. Zbytek utkání už ale patřil české tenistce. Ta nejprve čistou hrou srovnala krok, následně vítězku Roland Garros připravila o servis a duel posléze v poklidu doservírovala.

Plíšková tak soupeřku, s níž v závěru října na Turnaji mistryň v Singapuru uhrála jen čtyři hry, tentokrát porazila 6:1 a 6:4. Štědrý den si tak pětadvacetiletá Češka zpestří v Thajsku soubojem s rumunskou světovou jedničkou Simonou Halepovou, která v prvním sobotním zápasu přehrála dvakrát 6:3 Britku Johannu Kontaovou.