Ve Wimbledonu mi zakázali hrát, mysleli, že na kurtu umřu. Teď chystá Bartoliová návrat

- Petr Sumbal

Marion Bartoliová již před pár dny oznámila, že chystá comeback z tenisového důchodu. Francouzská tenistka prozradila, že odhodlání vrátit se zpátky na kurty vzešlo z nepříjemného incidentu, který se odehrál při loňském Wimbledonu. „Zakázali mi hrát zápasy legend, mysleli si, že na kurtu umřu,“ odhalila Bartoliová.

Bartoliová si tenis zahrála na profesionální úrovni naposledy v roce 2013. Byl to její nejlepší rok v životě, ve kterém dokázala vyhrát Wimbledon, svůj jediný grandslam kariéry. Pouhých čtyřicet dnů od svého triumfu však byla donucena kvůli špatné zdravotní kondici s tenisem skončit.

Kvůli zdravotním potížím poté ztratila až 20 kilogramů na váze, přesto si chtěla v roce 2016 ve Wimbledonu zahrát tradiční zápasy legend. Pořadatelé travnatého turnaje však bývalou šampionku zaskočili nečekaným zákazem, kvůli obavám o její zdraví jí hrát neumožnili.

„Byl to nejtěžší den mého života. Rozhodli se, že mi zakážou hrát. Mysleli si, že dostanu infarkt a na kurtu umřu,“ šokovala Bartoliová s tím, že právě tyto nepěkné zkušenosti ji donutili začít pracovat na návratu.

„Kdyby se mi tohle nestalo, nemyslím si, že bych se rozhodla vrátit zpět na kurty. V tu chvíli jsme sama sobě přísahala, že pokud budu zdravá, pokusím se navázat na ty skvělé tři roky, které jsem prožila před vítězstvím ve Wimbledonu. Právě vzpomínky na úžasné tenisové okamžiky mi v těžkých chvílích hodně pomohly. Držely mě při životě,“ prozradila Bartoliová.

Francouzská tenistka svůj slib nejspíš vyplní, je připravena celému světu ukázat, že je stále schopná hrát tenis i na profesionální úrovni. Návrat plánuje už na turnaj v Miami v příštím roce. „Březnový termín se mi zdá reálný, to už bych měla mít dostatečně natrénováno. Co se týče tenisu, jsem momentálně asi na osmdesáti až devadesáti procenty úrovně, jako když jsem vyhrála v roce 2013 Wimbledon,“ odhadovala bývala světová sedmička. „Fyzicky jsem asi na čtyřiceti procentech, tady mám ještě na čem pracovat.“

„Den, kdy odehraju první zápas pro mě bude obrovským vítězstvím, poté, čím vším jsem si prošla,“ uzavřela Bartoliová.