WTA

Netradiční Vánoce. Plíškovou čeká souboj s grandslamovou šampionkou

- Radek Štohl

Den před Štědrým dnem se na kurtech představí Karolína Plíšková. Nejlepší česká tenistka současnosti si zahraje na exhibici v thajském Hua Hinu, kde ji na úvod čeká Jeļena Ostapenková, vítězka letošního French Open. Ve druhém zápase o finále zabojují Simona Halepová a Johanna Kontaová. Den na to se rozhodne o celkové vítězce.

Ještě ve středu aktuálně čtvrtá hráčka světového žebříčku dvouhry absolvovala finále BONVER Tenisové extraligy 2017, ve které v barvách TK Agrofert Prostějov pomohla svým vítězství nad Petrou Kvitovou porazit TK Spartu Prahu, díky čemuž Prostějov vyhrál extraligu podesáté v řadě.

Ve stejný den stihla Plíšková předčasně oslavit Vánoce, aby se hned ve čtvrtek objevila na letišti, odkud mířila do Thajska. V jihovýchodní Asii totiž v sobotu přibližně od 14:00 SEČ odehraje semifinále exhibice proti Jeleně Ostapenkové. Předtím se o finálovou účast utkají Simona Halepová a Johanna Kontaová, jejich duel začne ve 12:30 SEČ.

 

My christmas just finished ?? Back to work tomorrow ?? #LoveIsAllYouNeed #❤️

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Pro 20, 2017 v 1:36 PST

Přesně na Štědrý den se bude nejprve konat zápas o třetí místo, který odehrají neúspěšné semifinalistky. Chvíli po skončení daného utkání na tvrdý povrch nastoupí vítězky svých semifinále, aby si zahrály o celkový triumf.

Všechny čtyři tenistky se akce v Hua Hinu zúčastní vůbec poprvé. V minulém roce se do Thajska vydaly Angelique Kerberová, Venus Williamsová, Sara Erraniová a Agnieszka Radwaňská, která celou exhibici ovládla, když v ní neztratila ani set. Napodobí jí letos Karolína Plíšková?

 

Waiting for the flight... ?#CoffeeTime #NextStopThailand #Exhibition

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Pro 21, 2017 v 5:04 PST