Z Kvitové je herečka! Začala točit pro seriálovou Ordinaci

- Jan Vojkůvka

Z Petry Kvitové je seriálová hvězda! Česká tenistka se dočkala role v jejím oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě, kam jí bylo přislíbeno účinkování hercem Petrem Rychlým. Teď se na veřejnost dostaly první záběry z připravovaného dílu, který se na začátku ledna dostane na veřejnost a roli v něm ztvární právě Kvitová.

K natáčení došlo rok poté, co byla Petra Kvitová přepadena ve svém prostějovském bytě neznámým pachatelem a ošklivě pořezána na levé ruce, v níž drží raketu. Během rekonvalescence po operaci ji podporovali nejen fanoušci a další sportovci, ale také herec Petr Rychlý.

Ten české hráčce poslal narozeninový vzkaz, ve kterém dvojnásobnou grandslamovou tenistku vyzval, že jakmile se vrátí a vyhraje svůj první zápas, zasadí se o její roli v oblíbeném seriálu TV Nova. „Po French Open jsem tuto výzvu moc ráda přijala,“ řekla Kvitová v rozhovoru pro oficiální stránky seriálu.

„Byla jsem na soustředění na Kanárech, koukla večer na počítač a tam na mě z Facebooku tato výzva vyskočila. Hned jsem to ukazovala trenérům, že budu herečka,“ uvedla Češka, která se na okruh vrátila během pařížského grandslamu půl roku po operaci. A vrátila se vítězstvím.

Sama Kvitová přiznává, že seriál je jejím únikem z každodenního náročného života profesionálního sportovce. „Sleduji ho už strašně dlouho, všechny vztahy i nevztahy a příběhy, které se tam odvíjejí. Je to taková oddychovka, která mě uklidňuje.“

A jaká vůbec bude role české tenistky v Ordinaci? „Budu Čestmírovi Mázlovi, se kterým si i zahraju tenis, promlouvat do duše. Ale co a proč mu budu říkat, se budete muset podívat v roce 2018,“ dodala.