Ve stínu mrakodrapů bez dvou hvězd. Z Abú Zabí se odhlásil Wawrinka i Raonic

- Tomáš Macák

Exhibice, která je v Abú Zabí naplánována na konec prosince, lehce ztrácí na svém lesku. Dva skvělí hráči – Stan Wawrinka a Milos Raonic – oznámili, že akci s názvem Mubadala World Tennis Championship vynechají. Vedou je k tomu především preventivní důvody.

Wawrinka i Raonic letos laborovali se zraněními a vynechali tak velkou část sezóny. 

Trojnásobný grandslamový vítěz odehrál naposledy zápas na travnatých kurtech ve Wimbledonu, kde v prvním kole vypadl s Daniilem Medveděvem. V srpnu pak podstoupil operaci kolene. „Bohužel nebudu schopný se letos v Abú Zabí představit, protože ještě nejsem připravený hrát na takovéto úrovni. Společně s týmem tvrdě pracujeme a uděláme vše pro to, abych byl na Australian Open včas nachystaný,“ řekl Wawrinka pro web Tennis World

Raonic, který k zisku majoru byl nejblíže loni na londýnské trávě, měl ve druhé polovině sezóny problémy se zápěstím a lýtkem. „Jsem smutný, že si nebudu moct zahrát před úžasnými fanoušky, ale musím být opatrný a dát tělu čas, který potřebuje. Přeji všem parádní turnaj a snad se v Abú Zabí objevím v roce 2019,“ uvedl kanadský tenista, který se narodil v černohorské Podgorici. 

Místo dvou plejerů, kteří dohromady vybojovali na okruhu ATP 24 titulů, se na show v Perském zálivu představí Kevin Anderson a Andrej Rubljov. První jmenovaný v letošním roce zazářil na US Open, kde překvapivě prošel až do finále. To dvacetiletému ruskému tenistovi zase patřil nový turnaj Next Gen v Miláně pro hráče budoucnosti, kde rovněž skončil až ve finále.

Kromě „náhradníků“ se na exhibici v hlavním městě Spojených arabských emirátů představí Rafael Nadal, Novak Djokovič, Dominic Thiem a Pablo Carreño Busta. Akce začíná 28. prosince a skončí o dva dny později.