Dobrá duše opět v akci! Djokovič dal přes 100 000 dolarů na přestavbu školky

- Tomáš Macák

Že má bývalá světová jednička dobré srdce, se ukázalo již několikrát. Na konci roku 2017 si Novak Djokovič připravil hodnotný dárek pro školku v srbském městečku Požega, které věnoval přes 100 000 dolarů na potřebnou rekonstrukci.

Nové dveře, nová okna, oprava jednotlivých bloků, vodovodů a kanalizací - to vše dopřeje třem stovkám dětí z mateřské školky vítěz dvanácti grandslamových titulů. Spolu s Novakem Djokovičem přispělo na opravu také samotné město Požega, které poskytlo finanční injekci ve výši 17 000 dolarů. Spolu s 111 000 dolary od třicetiletého tenisty jde rozhodně o velmi nápomocnou částku.

Jedná se tak o skvělé připomenutí toho, že nadace Novaka Djokoviče, která byla založena v roce 2007, letos slaví deset let existence.

„Djoker“ se ve výborném světle předvedl již říjnu, kdy otevřel už svoji třetí restauraci. Po podniku Novak v Bělehradě a vegetariánském zařízení v Monte Carlu, přišel Djokovič s velkorysým projektem. Spustil provoz restaurace, ve které chudí lidé dostanou jídlo zdarma. 

Djokovič má na dobré účely rozhodně z čeho přispívat. Tenisem si vydělal bezmála 110 miliónů dolarů, ve kterých ale není započítáno ohromné množství šestimístných cifer za příjmy z reklam.

Další dolary bude chtít Srb na svůj účet přidávat v následujícím roce. Poslední zápas, do kterého Djokovič nastoupil, bylo červencové wimbledonské čtvrfinále proti Tomáši Berdychovi. Z toho ale odstoupil kvůli zranění lokte, a po zbytek roku si už nezahrál. Současný 12. hráč žebříčku ATP začne novou sezónu pod taktovkou Andreho Agassiho a Radka Štěpánka v Dauhá, kde rok zpět slavil jeden ze dvou loňských titulů.