Williamsová za smrtelnou nehodu obviněna nebude. Nikdo za to nemůže, říká policie

- Jan Vojkůvka

Tenisová hvězda Venus Williamsová nebude trestně stíhána za autonehodu, po níž zemřel v nemocnici osmasedmdesátiletý Jerome Barson. Policie během vyšetřování došla k závěru, že za srážku nemůže ani Williamsová, ani manželka zemřelého Linda Barsonová.

„Na základě šetření a příslušných státních předpisů státu Florida nebude v tomto případě nikdo obžalován,“ uvádí se v osmnáctistránkové zprávě z vyšetřování, které měla na starost policie z Palm Beach Gardens.

Policie původně pracovala s možnou verzí, že Williamsová vjela do křižovatky na červenou, což se ale podle záběrů z místa nehody nepotvrdilo. Naopak jela na zelenou. Neprojela křižovatkou však dostatečně rychle a z boku do jejího auta vrazila Linda Barsonová, jež rovněž jela na zelenou z pravé strany a svým vozem Hyundai vratila do SUV, které řídila Williamsová.

Záběry před nehodou navíc ukázaly, že Williamsovou zdržel vůz jedoucí před ní, který zatáčel a způsobil zpomalení jízdy Američanky natolik, že neměla šanci projet křižovatkou dostatečně rychle.

Zatímco tenistka nebyla při srážce zraněna, osmasedmdesátiletý Jerome Barson musel být hospitalizován v nemocnici kvůli roztržené slezině a zlomeninách na pánvi a páteři. Po selhání orgánů byl udržován při životě na jednotce intenzivní péče, kde zemřel 13 dní po nehodě, ke které došlo na začátku června.