Ptala se mě, jestli si nechci vyměnit tým, smála se po výhře nad Kvitovou Plíšková

- Filip Lefenda, Jakub Slunečko

Karolína Plíšková porazila poprvé v kariéře krajanku Petru Kvitovou a dopomohla tak Prostějovu k celkově již patnáctému extraligovému titulu. Světová čtyřka měla z kvalitního měření sil velkou radost, novou sezónu tak může vyhlížet s optimismem. „Cítím se dobře fyzicky i psychicky. Myslím, že připravena budu dobře,“ libovala si po třísetovém triumfu.

Ve finále extraligy jste porazila krajanku Kvitovou. Jaký to byl zápas?
Myslím, že docela dobrý, i když zrovna nejlepší zápas mé kariéry to asi nebyl. Povrch je rychlý a dohromady s tou hrou, co obě máme, moc výměn nebylo. V průběhu zápasu jsem se zlepšila. Ráno jsem na tomhle povrchu hrála dvacet minut, musela jsem se rozkoukat. Třetí set byl dobrý. Samozřejmě i proto, že jsem ho vyhrála. Cítila jsem se v něm nejlépe.

Šlo o atraktivní zápas pro diváky a nejspíše i pro vás. Jak jste si užívala duel se soupeřkou, kterou dobře znáte?
Dlouho jsme se neutkaly, takže jsem ráda, že jsme si zahrály. Na trénincích nám to společně nevyšlo. Na to, že je to liga, měl zápas docela náboj. Ani Petra nechtěla prohrát, takže mělo utkání kvalitní úroveň.

Bylo to něco více než jen příprava, jak se extralize často říká?
Jsou to ostré zápasy, v přípravě jsou pro každého vzácné. Někteří nehrají třeba i měsíc a půl. Mít utkání je dobré, navíc když se zvládne. Já měla tři plus nějaký debl, další dva mě čekají v Thajsku. Myslím, že připravena budu dobře.

Zpočátku vám tolik nešel servis, postupně jste ho ale zlepšovala. Byl to dlouhý zápas, otestovala jste si vše, co jste chtěla?
Hrály jsme přes dvě hodiny, tělo nějak drží. Měla jsem ve čtyřech dnech čtyři zápasy. Cítím se dobře fyzicky i psychicky, údery byly také dobré. Určitě bych tam našla nějaké chyby, ale ty teď asi nebudu úplně rozebírat (úsměv).

V čem jste byla lepší?
Když se hra dostala do výměny, tak jsem měla velké procento toho, že jsem je vyhrávala. Ve druhém setu Petra lépe servírovala, já chodila hlavně přes druhé podání. Byla jsem tam taková pomalejší, ale byl to jen jeden brejk. Tady máte jednu nebo dvě šance, ona může dobře zaservírovat. Bylo to nahoru dolů. Ve třetím setu už jsem se cítila skvěle, tam nebylo co řešit.

Co byste na Petře nejvíce vyzdvihla? Čím je pro vás nejnepříjemnější?
Má velké zbraně – údery odzadu, servis. Musíte využít každou šanci. Může výborně zaservírovat, speciálně tady na tomto povrchu, kde je to rychlé a servis jí může sednout. Pak se stane, že dá třeba dvě nebo tři esa po sobě.

Obě jste přislíbily účast na Fed Cupu. Bavily jste se o něm spolu?
My se moc nebavíme, ale na Fed Cupu se samozřejmě uvidíme.

A před dnešním utkáním jste slůvko prohodily?
Potkaly jsme se v šatně, tak se mě Petra ptala, jestli si nechci vyměnit týmy (smích). Řekla jsem jí, že nechci.

Co by bylo v utkání ještě navíc, kdyby se jednalo o turnaj a body do žebříčku?
To nevím. Z mé strany asi nic. Liga je samozřejmě trochu něco jiného, ale tím, že jsme spolu dlouho nehrály a proběhly tam i třeba výměny trenérů, tak byl ten zápas docela ostrý. Petra může říkat, že ne, ale obě jsme se snažily. Pro mě je to dobré vítězství, ať je to na turnaji, v lize, nebo někde v Kotěhůlkách.