Máma v nesnázích. Pomozte mi, žadoní Serena

- Filip Lefenda

Na kurtech se již Serena Williamsová připravuje na novou sezónu, mimo ně se ale stále musí sžívat s novou rolí, kterou od 1. září zastává. Novopečená maminka dcerky Alexis Olympie se na sociálních sítích často chlubí fotografiemi své prvorozené ratolesti, sem tam však poprosí zkušenější fanoušky (a fanynky) i o nějakou tu radu.

Naposledy tak učinila v neděli, kdy jí daly „trable“ s dcerou hodně zabrat. „Nikdy neplakala, ale teď brečí opravdu hodně. Držela jsem ji v náručí, dokud neusnula,“ prozradila změnu v chování svého dítka, které zřejmě trápí zoubky, třiadvacetinásobná grandslamová šampionka.

Vytrvalý pláč ji skutečně vylekal, utišit se Američanka snažila dcerku všemi možnými způsoby. „Studené ručníky, žvýkání prstíků, homeopatická voda – nic nefunguje,“ postěžovala si. „Láme mi to srdce, jsem tak vystresovaná,“ pokračovala v líčení a obrátila se na početný zástup svých facebookových příznivců. „Můžete někdo pomoci? Kdokoliv???“ prosila ostatní.

A fanoušci, zejména z řad žen, vyšli Williamsové pochopitelně vstříc. Pod příspěvkem se v téměř pěti tisících komentářů sešla celá řada tipů, triků a doporučení. Teď jen správně vybrat...