Dominance Kvitové je u konce! Její vítěznou sérii proti krajankám zastavila Plíšková

- Jan Havlovic

Jen těžko byste hledali v tenise podobně impozantní sérii. Petra Kvitová na Češky umí, ještě před duelem finále tenisové extraligy držela nad svými krajankami vítěznou sérii 24 zápasů. Nyní je její dominance u konce. Kvitová totiž v Říčanech nestačila na Karolínu Plíškovou, které podlehla po setech 4:6, 6:3 a 1:6.

Souboje Petry Kvitové s českými tenistkami? Pro sázkaře byly tyto duely v posledních letech zkrátka tutovka. Až do dnešního dne držela dvojnásobná wimbledonská šampionka neporazitelnost v soubojích se svými krajinkami již 24 zápasů v řadě. (počítámeli pouze zápasy na okruhu WTA) Dosud poslední prohra Kvitové v duelu s českou hráčkou se datuje až do roku 2011. Tehdy nestačila na antukovém turnaji v Madridu na Lucii Hradeckou.  

Další vítězný „zářez“ však sedmadvacetiletá Kvitová nepřidala. V rámci finále tenisové extraligy totiž nestačila na aktuální českou tenisovou jedničku Karolína Plíškovou. V Říčanech byl k vidění velmi kvalitní zápas z obou stran, který trval přes dvě hodiny. V třísetové bitvě nakonec uspěla favorizovaná Plíšková po setech 6:4, 3:6 a 6:1. 

Impozantní série Petry Kvitové nad svými krajankami je tak u konce. Sama hráčka si však nad tím příliš hlavu neláme. „Proti Češkám se mi vždy hraje dobře. Nějak konec této série ale nevnímám,“ řekla Kvitová v pozápasovém rozhovoru pro televizní stanici ČT Sport.