Bitva šampionek! Finále extraligy zpestří hvězdný duel Kvitové proti Plíškové

- Jan Havlovic

Středeční finále Bonver tenisové extraligy začne pěkně zostra! Hned v úvodním duelu se totiž představí dvě zářící hvězdy českého tenisu. V Říčanech se proti sobě postaví bývalá světová jednička Karolína Plíšková a dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová. A půjde o hodně! Prostějov bude bojovat o desátý titul v řadě, kdežto pražská Sparta útočí na jubilejní desátý triumf v historii.

Letošní ročník tenisové extraligy je skutečně nabitý a tento duel bude pomyslnou třešničkou na dortu. Fanoušci uvidí v Říčanech souboj světové extratřídy. Na úvod finálového souboje se totiž střetne aktuální světová čtyřka Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou, bývalou světovou dvojkou a dvojnásobnou wimbledonskou šampionkou.

Obě hvězdy českého tenisu mají za sebou v singlu shodně dva zápasy, v obou případech byly úspěšné. Kvitová přispěla na konto pražské Sparty dvěma body, když neztratila set v duelu s Terezou Martincovou ani proti Petře Krejsové. 

To Karolína Plíšková prošla v rámci Bonver tenisové extraligy daleko těžší zkouškou. Na úvod celého programu si nejprve poradila s mladou Karolínou Muchovou ve dvou setech. Ve svém druhém představení se světová čtyřka střetla s Lotyškou Sevastovovou, světovou šestnáctkou. Obě aktérky duely předváděly skvělý tenis, z výhry se radovala domácí reprezentantka v poměru dvakrát 7:5.

Vzájemná bilance hovoří pro Kvitovou
Plíšková s Kvitovou se střetly na profesionální úrovni hned dvakrát, z čehož v obou případech se radovala dvojnásobná wimbledonská šampionka. Dosud poslední duel dvou českých hvězd proběhl před skoro třemi lety v Sydney, kde ovládla souboj o titul právě Kvitová.

Těžko však hledat v dnešním duelu favoritku. Kvitová i Plíšková jsou stále ve fázi přípravy, a tak nelze očekávat stoprocentní výkon od obou hráček. Bude však k vidění souboj toho nejlepšího z českého ženského tenisu!

Finálové střetnutí v tenisovém klubu Oáza Říčany začíná v 10 hodin.

Vzájemná střetnutí Petra Kvitová x Karolína Plíšková
2015 – Petra Kvitová – Karolína Plíšková 7:6(5), 7:6(6) (Sydney, finále)
2014 – Petra Kvitová – Karolína Plíšková 6:3, 2:6, 6:4 (Wu-chan, osmifinále)