Začátek antukové sezony v Charlestonu nabídne silné obsazení. Mezi hvězdami poprvé i Kvitová

- Jan Vojkůvka

Ačkoliv nová sezona teprve začne otevírat své brány a na nejlepší tenistky světa čekají čtvrt roku na betonových dvorcích a v halách, už nyní je jisté, že pořádně zajímavá bude antuková část sezony. Hned její začátek, který tradičně proběhne v americkém Charlestonu, chystá pro tenisové labužníky pořádně silné startovní pole s hvězdami z první desítky a Petrou Kvitovou.

Další ročník Volvo Car Open, který se bude konat od 31. března do 6. dubna, nabídne přehlídku zkušených tenistek i dravého mládí. Jednoznačně největšími hvězdami budou Johanna Kontaová, Caroline Garcíaová a Petra Kvitová.

Česká tenistka si na americkém turnaji zahraje poprvé v kariéře, což potvrdila už v srpnu, kdy se začalo rodit předběžné startovní pole pro sezonu 2018, která nabídne jedno z nejsilnějších obsazení za poslední roky.

„Nikdo neprojevil větší touhu a sílu, aby mohl být na tenisovém kurtu, než Petra Kvitová,“ řekla tehdy manažerka turnaje Eleanor Adamsová. „Její návrat po životu ohrožujícím incidentu není nic jiného než zázrak. Je nám potěšením přivítat Petru v Charlestonu, kde budou mít fanoušci poprvé příležitost jí fandit.“

Od té doby Volvo Car Open 2018 oznámilo hned několik dalších hvězdných hráček z předních příček žebříčku, včetně Britky Kontaová a Francouzky Garcíaové. Kvitová se ve Spojených státech bude ale moci potkat i s obhájkyní titulu Darjou Kasatkinovou nebo domácími nadějemi v podobě senzační vítězky US Open Sloane Stephensové, Madison Keysové nebo supertalentované CiCi Bellisové.

Do Charlestonu by se navíc měla vydat také Lucie Šafářová, která zde obhajuje titul ze čtyřhry po boku Bethanie Mattekové-Sandsové a od roku 2012, kdy byla ve finále dvouhry, vynechala jen jeden ročník v roce 2015.