Královna po šesti letech sesazena! Nejoblíbenější hráčkou je poprvé Halepová

- Jan Vojkůvka

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská se sedmého vítězství v hlasování fanoušků o nejoblíbenější hráčku sezony nedočkala. Po šestileté dominanci prohrála se světovou jedničkou Simonou Halepovou, jež se stala teprve čtvrtou tenistkou, která ocenění od jeho zavedení v roce 2009 získala.

Rumunce Halepové se podařilo po dlouhém dobývání ženského trůnu v závěru sezony skutečně stanout na samém vrcholu žebříčku WTA a svou nezlomnou vůlí a trpělivým bojem o tenisové vavříny zanechala nesmazatelnou stopu i v srdcích fanoušků. Ti ji po životní sezoně vysadili do čela hlasování o nejoblíbenější hráčku ženského profesionálního okruhu.

Halepová porazila v hlasování druhou Radwaňskou, která anketě vládla nepřetržitě od roku 2011. Třetí skončila Ruska Maria Šarapovová, jež se v dubnu vrátila na okruh po uplynutí dopingového trestu za užití meldonia.

Rumunka tak rozšířila řady tenistek, které se těší největší přízni fanouškovské základny ženské WTA. Kromě ní a Radwaňské se z vítězství jednou radovala také Maria Šarapovová (2010) a olympijská šampionka Jelena Dementěvová (2009).

Radwaňská sice přišla o pomyslnou korunku pro nejoblíbenější tenistku, ale z anketních hlasování neodchází s prázdnou. Tenisoví fanoušci jí totiž popáté v řadě přiřkli vítězství v hlasování o nejlepší úder roku. Toho dosáhla v říjnu na turnaji ve Wu-chanu v utkání proti Němce Julii Görgesové.