Cíle už musí být jen vysoké, ví vítězka Zlatého kanára Plíšková. Grandslam staví nad jedničku

- Filip Lefenda, Michal Chadim

Pětadvacátý ročník tenisové ankety Zlatý kanár ovládla v Přerově Karolína Plíšková. Hráčka, která se v červenci stala na osm týdnů ženskou světovou jedničkou, byla zvolena nejlepší českou tenistkou i absolutní vítězkou. V rozhovoru pro Tenisový svět se ohlédla za slavnostním večerem i uplynulou sezónou.

Karolíno, jaké jsou vaše bezprostřední pocity?
Jsem samozřejmě ráda, že jsem zde získala obě ceny. Byla to moje první účast na takové akci, takže jsem ráda, že jsem získala ceny hned dvě – jednu vlastně ještě z minulého roku – a že jsem mohla být součástí takového večera.

Konkurence v českém tenise je obrovská. Čekala jste, že vyhrajete?
Vzhledem k sezóně, kterou jsem letos měla, jsem tak nějak čekala a myslela si, že bych anketu mohla vyhrát. Holek, které hrají výborně, je ale u nás samozřejmě hodně, jak deblistek, tak singlistek. Jsem ráda, že se českému tenisu takhle daří.

Jak vy osobně vnímáte podobné ankety?
Nejsem úplně fanouškem jakýchkoliv anket, ale udělat jednou za rok nějaké shrnutí výsledků je, myslím si, dobré.

Na udělování v Přerově jste byla poprvé. Jak se vám zde líbí?
Tady v hale jsem již párkrát hrála, takže znám Přerov velmi dobře. Byly zde nějaké zápasy v extralize i turnaje, včetně těch juniorských. Věděla jsem, kam jedu. Večer jsem si moc užila.

Jak byste zhodnotila uplynulou sezónu?
Sezóna to zatím byla moje nejlepší, takže jsem spokojená. Určitě je nadále co zlepšovat, pár výsledků tam nebylo takových, jaké bych si přála. Na tom se budu snažit v příštím roce pracovat.

Jaký byl tedy ten nejtěžší okamžik uplynulého ročníku?
Těžkých okamžiků naštěstí zas tolik nebylo. Nejhorší byl pro mě asi Wimbledon, kde jsem nečekaně prohrála ve druhém kole. Sama jsem si dávala trochu vyšší ambice, takže doufám, že tohle do příštího roku zlepším.

A naopak ten nejlepší moment sezóny?
Jedním z nejlepších okamžiků byl samozřejmě ten, když jsem se stala světovou jedničkou, ale pro mě osobně byl ještě lepším momentem semifinále v Paříži.

Jaké jsou vaše cíle pro příští sezónu?
Cíle už musím mít bohužel pouze vysoké. Hlavní bude zůstat zdravá, bez toho se úspěchy sbírají těžko. Budu chtít hrát dobře na grandslamech, zatím se mi na nich daří výsledky postupně zlepšovat.