Divoká karta pro Azarenkovou! Chceme ti vyjít maximálně vstříc, vzkázali pořadatelé Australian Open

- Jan Havlovic

Pořadatelé letošního ročníku Australian Open udělali velmi vstřícné gesto. Turnajový ředitel Craig Tiley oznámil, že udělí Viktorii Azarenkové divokou kartu pro start do hlavní soutěže. „Vika je opravdu ve složité situaci, a tak jsme se rozhodli ji maximálně pomoci,“ uvedl Tiley. Bývalá světová jednička je stále v soudní při se svým bývalým manželem o opatrovnictví svého syna Lea. Z tohoto důvodu musela vynechat podstatnou část letošní sezony.

Pro běloruskou reprezentantku je udělení divoké karty opravdu velmi důležitou zprávou. Azarenková totiž musela po Wimbledonu vynechal celý zbytek letošní sezony. Na vině byly soudní tahanice o opatrovnictví svého syna Lea, které vede se svým bývalým manželem. (více ZDE) Dle nařízení soudu Azarenková nesměla opustit Kalifornii, díky čemuž přišla v žebříčku WTA o velké množství bodů.

Nyní osmadvacetiletá Azarenková má jistotu, že se na oblíbeném Australian Open nebude muset probíjet přes zrádnou kvalifikaci. Od pořadatelů totiž obdržela divokou kartu. „Vika je dvojnásobnou vítězkou našeho turnaje, a tak jsme se rozhodli ji udělit divokou kartu,“ oznámil turnajový ředitel Craig Tiley.

Rozhodnutí pořadatelů je zcela logické a většina tenisových fanoušků se s tímto krokem ztotožňují. „Aktuální situaci Viky je opravdu složitá, tudíž jsme se rozhodli ji vyjít maximálně vstříc,“ uvedl ředitel úvodního grandslamu sezony.  

Tato zpráva udělala radost pochopitelně také samotné Azarenkové. „Už se nemůžu dočkat až se vrátím do Melbourne,“ uvedla Běloruska v oficiálním prohlášení. „Vyhrála jsem tam hned dvakrát a vždy se tam cítím velmi dobře,“ pokračovala bývalá světová jednička.

Vítězka dvaceti turnajů WTA nezapomněla poděkovat pořadatelům úvodního grandslamu sezony za nabídnutou šanci. „Byl to pro mě těžký rok a skutečnost, že budu hrát na Australian Open, je pro mě velmi pozitivní. Chtěla bych poděkovat Craigovi a jeho týmu za jejich podporu,“ dodala závěrem Azarenková. 

Běloruská tenistka odstartuje novou sezonu na začátku roku na Novém Zélandu na turnaji v Aucklandu. Na témže podniku se představí také Barbora Strýcová.