Denní menu, 13.12.2017: Martincová Bencicovou nepřekvapila, Bartoň nadělil dva kanáry

- Jan Havlovic

V rámci středečního dne na na turnajích ITF představí pouze dva čeští tenisté. Tereza Martincová v úterý vstoupila vítězně do prestižního turnaje Al Habtoor Tennis Challenge v Dubaji a ve středu ji čekal zápas druhého kola. Česká hráčka bohužel favorizovanou Švýcarku Belindu Bencicovou nepřekvapila a prohrála ve dvou setech. Dominik Bartoň nadělil na turnaji v Káhiře Poláku Kozielskému dva kanáry a slaví zisk prvního bodu do žebříčku ATP!

Martincová na Bencicovou nestačila
Tereza Martincová (141.) končí na prestižním podniku ITF v Dubaji ve druhém kole. Česká tenistka nestačila ve středečním duelu na Švýcarku Belindu Bencicovou (98.), které podlehla za 67 minut po setech 2:6, 1:6. Bencicová měla utkání pevně pod kontrolou a ukázala, že je po zranění opět ve skvělé formě! Dvacetiletá Švýcarka ovládla na podzim již tři turnaje a nyní míří za dalším turnajovým vavřínem.

Bartoň slaví zisk prvního bodu do žebříčku ATP
Dominik Bartoň slaví na turnaji v egyptské Káhiře zisk prvního bodu do žebříčku ATP. Devatenáctiletý tenista ve středečním zápase prvního kola deklasoval Poláka Kozielského (1490.), kterého smetl za 40 minut po setech dvakrát 6:0!

ITF/Futures

Al Habtoor Tennis Challenge, Dubaj (ženy, UAE, 100 000 USD + H, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Belinda Bencicová (SUI, 98.) [5] – TEREZA MARTINCOVÁ (141.) 6:2, 6:1 

Egypt F38 Men's Futures (muži, EGY, 15 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
Lukasz Kozielski (POL, 1710.) – DOMINIK BARTOŇ (-) [Q] 0:6, 0:6