Kvitová prožila brutální přípravu! Dala jsem do toho maximum, hlásí

- Jan Havlovic

Tenisové galeje českých tenistů se blíží ke svému konci. Nejinak je tomu u Petry Kvitové, která má za sebou, dle svých slov, jednu z nejnáročnějších předsezonních příprav ve své kariéře. „Bylo to brutální,“ hodnotí Kvitová. Zápasová praxe se pro dvojnásobnou wimbledonskou šampionku kvapem blíží. Již o tomto víkendu se totiž rozbíhá tenisová extraliga, ve které bude Kvitová hájit barvy pražské Sparty.

Fyzická příprava bolí, hodně bolí, ale bez ní by byl profesionální tenista bez šance na úspěch. Své o tom ví také Petra Kvitová, která letošní zimu makala na fyzičce více než když jindy. „Musím přiznat, že je to brutální,“ říká dvojnásobná wimbledonská šampionka své letošní fyzické přípravě. „Nedokázala jsem si představit tak těžkou přípravu, jako jsem měla teď,“ přiznává. 

Na čem konkrétně Kvitová se svým týmem pracuje? „Snažíme se vylepšit servis. V závěru této sezony jsem dělala poměrně hodně dvojchyb,“ řekla česká tenisová trojka v rozhovoru pro WTA. „Celkově pracujeme vlastně tak na všem. Každá herní stránka potřebuje vylepšit, pokud chci udržet kontakt s těmi nejlepšími,“ pokračuje.

Jak již bývalá světová dvojka zmínila, letošní příprava byla jednou z nejnáročnějších. Kvitová zároveň doufá, že se vynaložená dřina projeví také v zápasech. „Vložila jsem do přípravy více než 100%, abych byla připravena, protože každá hráčka bude stoprocentně připravena. Nechci být tou poslední,“ hlásí.

Kvitová ukončila letošní sezonu již v půlce října, a tak měla dostatek času dobít baterky. „Jsem ráda za ten čas navíc, neboť jsem potřebovala na nějakou dobu přestat myslet na tenis a relaxovat,“ přiznává pětinásobná fedcupová vítězka. „Už se těším na zápasový režim. Tréninky nejsou příliš pro mě, mám radši zápasy,“ říká Kvitová.

Česká tenistku čeká za pár dní tenisová extraliga, ve které bude hájit barvy pražské Sparty (více ZDE). Po Vánocích odlétá Kvitová do Brisbane, kde odehraje první turnaj nové sezony. Žádné speciální cíle si však nedává. „Do další sezony si chci přenést hlavně zdraví a dobrou kondici,“ přeje si aktuálně 29. hráčka světového žebříčku. 

 

10 days of fitness training ✅

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Lis 25, 2017 v 4:23 PST