Příprava pořádně bolí, prozradila Plíšková. V Motole si zahrála s legendárním Dino Kollerem

- Tomáš Kopecký

Tři týdny volna a poté obtížný a neoblíbený předsezonní dril. Karolína Plíšková se po dlouhé dovolené v Dubaji vrátila zpět k tenisu a nejhorší část přípravy už má za sebou. „Po dlouhém odpočinku mi odešly svaly. Dělala jsem všechno možné, abych se dala do formy. Tento týden mi dal hodně zabrat,“ přiznala bývalá světová jednička, která se divákům představí již za 7 dní v rámci Tenisové extraligy. Ještě před tím však zavítala do areálu Vista resort & clubu v pražském Motole, kde slavnostně otevřela novou halu. Jejím spoluhráčem byl legendární fotbalista Jan Koller, kterému nikdo neřekne jinak než Dino.

Tenistka pocházející z Loun udělala v posledních měsících velkou změnu ve složení realizačního týmu. Davida Kotyzu nahradil na pozici trenéra Tomáš Krupa, se kterým už pomalu začíná spolupracovat. Společně stihli probrat i zásadní milníky následující sezony. "Máme cíle, on i já, a to jsou grandslamy a velké turnaje, ale začínáme. Jsme spolu týden a nemluvíme o vyhraných turnajích. Doufám, že se podaří vstup do sezony a dál se uvidí," dodala 186 centimetrů vysoká tenistka, která v roce 2017 opanovala turnaje v Brisbane a Dauhá. Na grandslamový titul však stále čeká. Další šance přijde už brzy…

V přípravě se jí zatím vyhýbají zranění, a proto může na rozdíl od minulé sezony naplno trénovat. „Nemocí je okolo dost, tak doufám, že to ustojím a budu zdravá,“ zaklepala Plíšková, která absolvovala kondiční přípravu s Ivanem Trebatickým a Martinem Noskem. „Kluci mě ničím nepřekvapili. Cviky už dobře znám, jen jsme přešli na vyšší váhy,“ dodala Karolína.

Před vánočními svátky se Plíšková představí v rámci Tenisové extraligy, kde bude reprezentovat prostějovský Agrofert. Na zápasovou praxi už se těší. Štědrý den však stráví mimo Českou republiku. Už 21. prosince totiž letí do Thajska, kde ji čeká exhibiční utkání. „Vánoce letos budou hodně zběsilé, ale moc to neprožívám. Uděláme si Štědrý den o něco dříve,“ přiznává levačka s tvrdým servisem a zabijáckým forhendem.

Ještě před extraligou se však vítězka devíti turnajů na okruhu WTA vydala do pražského Motola, kde se zúčastnila slavnostního otevření nové tenisové haly. Zahrála si zde po boku Jana Kollera a spolupráci si nesmírně pochvalovala. „Čekala jsem, že bude hrát mnohem hůř, ale s ním se naopak hraje dobře. Bylo vidět, že chodí hrát a trénovat, takže byl dobrým parťákem. Tak vysokého partnera bych do deblu asi nenašla."

Třeba se Karolíně spolupráce smíšená čtyřhra natolik zalíbila, že si jí vyzkouší i na Australian Open. Vyloučeno to není. Co je však jasné, její první kroky nové sezony povedou do Brisbane, kde bude na začátku ledna obhajovat turnajový primát.