13 kilo pro Nadala: Unikátní trofej za barcelonské úspěchy

- Petr Sumbal

Když už něco vyhrajete desetkrát, zasloužíte si za to řádné ocenění. Přesně tímto heslem se řídili i organizátoři barcelonského turnaje ATP 500 a rozhodli se obdarovat Rafaela Nadala unikátní třináctikilovou trofejí.

Španělský fenomén na barcelonské antuce triumfoval už desetkrát, což se nikomu jinému nepovedlo. V pondělí se za tento mimořádný úspěch dostane Rafaelu Nadalovi ocenění v podobě repliky trofeje pro vítěze turnaje v Barceloně. Ta mu bude doručena přímo na jeho domovskou Majorku.

„Jsme nadšení, že můžeme Rafovi trofej doručit přímo k němu domů. V jeho osobním muzeu se bude skvěle vyjímat,“ nechal se slyšet ředitel tenisového klubu Barcelony Albert Augustí, který pohár Nadalovi předá osobně.

Muzeum, jehož novým přírůstkem se barcelonská trofej stane, se nachází v Nadalově tenisové akademii a obsahuje všechny dosavadní Španělovy úspěchy v kariéře. Nechybí tak ani všech šestnáct grandslamových trofejí, které Nadal získal.

Barcelona patří mezi nejoblíbenější turnaje současné světové jedničky a pokud mu to zdraví dovolí, pravidelně se jej účastní. A taky pravidelně vyhrává. Naposledy porazil v letošním roce ve finále Dominica Thiema a v plánu má i svou už čtrnáctou účast v roce 2018. Bezpochyby bude největším favoritem na zisk jedenácté barcelonské trofeje do sbírky.