Agassi chválí Štěpánka: Nejlepší kouči na světe jsou snaživci jako Radek

- Petr Sumbal

Spolupráce Aggasiho a Štěpánka v roli trenérů Novaka Djokoviče začala teprve nedávno, ale vypadá to, že by si tihle dva bývalí tenisté mohli rozumět. André Aggasi ostatně začínajícího trenéra Štěpánka chválí, v jeho očích je ideálním prototypem úspěšného kouče.

„Podle mých odhadů a zkušeností musí být nejlepší trenéři na světě velmi ambiciózní a snaživí lidé,“ pověděl Agassi a pokusil se definovat, jaké vlastnosti by úspěšný tenisový trenér měl mít. „Jsou to takoví snaživci, kteří se musí umět rychle adaptovat a v případě potřeby i improvizovat.“

Djokovičův tým se aktuálně na novou sezonu připravuje v Monte Carlu. Srbský dvanáctinásobný grandslamový vítěz se dostává do tréninkové zátěže po zranění lokte, kvůli kterému vynechal značnou část minulé sezony, naposledy hrál ve Wimbledonu. K cestě zpět na vrchol z dvanáctého místa na žebříčku mají Novaku Djokovičovi pomoci právě Štěpánek s Aggasim.

 „Nejlepší trenér musí umět najít cestu, jak maximalizovat silné stránky svého svěřence a minimalizovat ty slabé,“ pokračoval Agassi. „Dále musí disponovat pevnou pracovní morálkou, mít za sebou nějaké úspěchy a nesmíme zapomínat ani na laskavou náturu. A přesně takový Radek je,“ pochválila tenisová legenda novopečeného trenéra Štěpánka.

Pokud bude vše probíhat podle plánu a bez komplikací, odstartuje Djokovič  sezonu 2018 v lednu v katarském Dauhá.