Denní menu, 9.12.2017: Kolodziejová postoupila do finále, český souboj v Egyptě

- Petr Sumbal

Jablonecký ženský ITF turnaj už dospěl do finále. Jediná česká zástupkyně mezi nejlepší čtyřkou Miriam Kolodziejová, dokázala porazit Britku Silvaovou. Dneškem se rozbíhají kvalifikace dalších ITF turnajů a Futures, v akci budou ještě čtyři Češi nebo Češky.

Kolodziejová po boji postoupila do finále
Miriam Kolodziejová v Jablonci postupuje do finále! Podařilo se jí v dramatickém souboji porazit Eden Silvaovou z Velké Británie po setech 6:3, 6:7(3), 6:4. Třetí set byl plný ztracených podání a Kolodziejová už prohrávala 2:4. Pak ale soupeřce sebrala dvakrát servis, vyhrála čtyři gemy po sobě a zajistila si postup do finále, už na druhém turnaji po sobě. Turnaj v Milovicích ovládla. Soupeřkou Kolodziejové ve finále bude Susan Bandecchiová.

Český souboj v egyptské Káhiře ovládl Bartoň
V kvalifikaci turnaje ITF v Káhiře figurovali dva čeští zástupci, jejichž cesty se zkřížily hned v úvodním kole. Paradoxní je, že tato situace nastala už podruhé během dvou týdnů. Stejně jako v předchozím vzájemném zápase, i nyní se jednozačným vítězem stal Dominik Bartoň, který Michaela Lušovského porazil jednoznačně 6:2, 6:3 a může se radovat z postupu do další fáze turnaje.

Zedník v Turecku, Kulhánková v Itálii
Jan Zedník dnes dopoledne rozehraje kvalifikaci turnaje Futures v turecké Antalyi. V prnvím kole ho čeká sedmý nasazený tenista kvalifikace, Rumun Calin Manda. Pro Zedníka to bude už devátý turnaj po sobě na tureckém území. Z kvalifikace se mu zatím podařilo postoupit jen jednou.

Také Anetu Kuláhnkovou dnes čeká první zápas kvalifikace. Česká devatenáctiletá tenistka se pokusí zahájit úspěšnou pouť do hlavní části turnaje v italském Cordenons. Na úvod ji čeká o rok starší domácí hráčka Camilla Fabbriová, která stejně jako Kulhánková nefiguruje na žebříčku. Česká tenistka bude usilovat o první vítězství na ITF turnaji v kariéře.

Češi v akci

ITF/Futures

Jablonec Open 2017 (ženy, CZE, 15 000 USD, tvrdý povrch – hala)
semifinále dvouhry
MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (395.) – Eden Silvaová (GBR, 521.) 6:3, 6:7(3), 6:4

Více se turnaji v Jablonci věnujeme v samostatném článku.

Friuli Venezia Giulia Tennis Cup, Cordenons (ženy, ITA, 15 000 USD, antuka - hala)
1. kolo kvalifikace dvouhry
15:00 ANETA KULHÁNKOVÁ (-) – Camilla Fabbriová (ITA, -)

TENNIS ORGANISATION CUP, Antalyia (muži, TUR, 15 000 USD, antuka)
11:00 Calin Manda (ROU, 1209.) – JAN ZEDNÍK (-)

Egypt F38 Men's Futures, Káhira (muži, EGY, 15 000 USD, antuka)
DOMINIK BARTOŇ (-)
 – MICHAL LUŠOVSKÝ (-) 6:2, 6:3